promotional banner

Πέθανε λόγω υπερβολικού σεξ


Ο Μάικ, ένας αρσενικός θαλάσσιος ελέφαντας από την Καλιφόρνια, πέθανε λόγω υπερκόπωσης κατά την περίοδο του ζευγαρώματος στο πάρκο θαλάσσιων ζώων στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο 19χρονος θαλάσσιος ελέφαντας, ο οποίος έχει γίνει πατέρας 12 φορές, με τρεις διαφορετικές συντρόφους -τη Φάρα, την Τίφι και τη Σόντα- έδειξε σημάδια κόπωσης το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο Μάικ δεν μπόρεσε να βγει μόνος του από την πισίνα και χρειάστηκε η συνδρομή των υπαλλήλων του πάρκου. Το άτυχο ζώο εξετάστηκε από κτηνίατρο και πέθανε από καρδιακή προσβολή λίγο αργότερα.

Στην ανακοίνωση προστέθηκε ότι, κατά την περίοδο ζευγαρώματος παρατηρούνται συχνά απώλειες, αφού τα αρσενικά δεν τρώνε, ώστε να κρατούν τις δυνάμεις του για το ζευγάρωμα. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη περίοδος εξουθενώνει τα ζώα αυτά.

Ο Μάικ ζύγιζε 285 κιλά και ήταν ιδιαίτερα προσιτός στους ανθρώπους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, ο κόσμος μπορούσε ακίνδυνα να τον ακουμπά.

Η υψηλότερη ηλικία, στην οποία μπορεί να φτάσει ένας θαλάσσιος ελέφαντας που "κρατείται" είναι τα 30 χρόνια περίπου. Οι ελεύθεροι ζουν περίπου 17 χρόνια.