promotional banner

Πέτυχαν το τζακ ποτ αλλά...


Δεκαπέντε κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης, ήταν βέβαιοι, μέχρι τη Δευτέρα, πως η τύχη είχε σταθεί με το μέρος τους και κατάφεραν να πετύχουν τους έξι τυχερούς αριθμούς του παιχνιδιού Superenalotto, που θα τους εξασφάλιζε συνολικό ποσό δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Όταν, όμως, πήγαν να εισπράξουν το τυχερό ποσό (ενενήντα χιλιάδες ευρώ έκαστος), ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ξέχασε να παίξει το δελτίο που του είχαν παραδώσει.

Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Βίλα Μπονέλι της Ρώμης.

Ο πρώτος εκ των άτυχων Ιταλών, κατάλαβε ότι μπορεί να είχε συμβεί κάτι περίεργο, όταν τα τηλεοπτικά κανάλια ανακοίνωσαν πως το μόνο τυχερό "5+1" παίχτηκε στην περιφέρεια του Τορίνο, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για τη Ρώμη.

O υπεύθυνος του πρακτορείου είχε υπογράψει και σφραγίσει κανονικά το δελτίο, αλλά ξέχασε να βάλει τους συγκεκριμένους αριθμούς, στο σύστημα που στέλνει όλα τα στοιχεία στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Κάποιοι από τους "παρ' ολίγο νικητές", το παραδέχθηκαν ότι "τα λάθη είναι ανθρώπινα". Άλλοι, όμως, έφτασαν να δηλώσουν στον ιταλικό Τύπο ότι "μπορεί και να πρόκειται για απάτη, για πονηρό τέχνασμα του ιδιοκτήτη του πρακτορείου", λέγοντας μάλιστα ότι ίσως και να εισέπραττε χρήματα για συστήματα που κρατούσε στο συρτάρι".

Ένας εκ των δεκαπέντε απογοητευμένων, μάλιστα, απευθύνθηκε σε δικηγόρο, ζητώντας αποζημίωση πενήντα χιλιάδων ευρώ

Οι δεκαπέντε τυχεροί - άτυχοι μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την Κυριακή το βράδυ, γιόρτασαν τη "νίκη" τους σε ακριβό εστιατόριο, σε παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης, με αποκλειστικό μενού, ψάρι και όστρακα...