promotional banner

Ευτυχισμένοι μαζί: πώς θα το πετύχεις


Τι είναι αυτό που κάνει μερικά ζευγάρια να κοιτιούνται στα μάτια για χρόνια και γιατί άλλα αφήνουν τη φλόγα που τους δένει να παγώσει; Πώς θα ζεις ευτυχισμένη μαζί του για πολλά χρόνια χωρίς να χάσετε το πάθος και τον πόθο; Ευτυχώς για όλες μας, υπάρχουν έξι συγκεκριμένες δεξιότητες που μπορείς να αναπτύξεις για να πετύχεις το ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα...

Τεστ δεξιοτήτων Νο1: πιάσε το ρομάντζο όπου μπορείς

Σίγουρα θα ξεκινήσετε τη σχέση σας με αγάπες και λουλούδια, μόνο που αυτά θα μαραθούν όσο θα περνάει ο καιρός και θα πνίγεστε και οι δύο σε εξαντλητικά δωδεκάωρα στη δουλειά. Τα επιτυχημένα ζευγάρια ξέρουν να λένε ναι στο ρομάντζο ακόμα και στις πιο απροσδόκητες στιγμές. Κάνε μια ρομαντική κίνηση καθώς βάζετε πλυντήριο μαζί ή στο γραπτό μήνυμα που θα του στείλεις παρόλο που πνίγεσαι στη δουλειά. Πώς: καθώς περπατάτε πιάσε το χέρι του σφιχτά ή καθώς βλέπετε ταινία χάιδεψε το μαγουλάκι του. Με άλλα λόγια, την επόμενη φορά που θα ξεκλέψετε ένα τέταρτο για εσάς τους δύο και μόνο, χρησιμοποίησε το χρόνο αυτό σωστά. Μόνο έτσι θα διατηρήσεις τη φλόγα του έρωτα που σας έδεσε αρχικά.


Τεστ δεξιοτήτων Νο2: πολέμα για το δίκιο σου επί ίσοις όροις

Είτε το πιστεύεις είτε όχι το fair play ακόμα και στους τσακωμούς που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι είναι ικανό για να διατηρήσει ζωντανή τη σχέση τους. Εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχει αληθινή σχέση χωρίς διαφωνίες και καυγαδάκια. Όμως αν υπάρχει η διάθεση να ακούσεις τα παράπονα του καλού σου χωρίς να του επιτεθείς, θα βρεθείς να στηρίζεσαι (και όχι μάταια) σε μια σχέση με γερά θεμέλια, αλληλοκατανόηση και σεβασμό στη γνώμη του άλλου, ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτής συζήτησης (που σε άλλα ζευγάρια θα έπαιρνε τη μορφή εμφύλιας σύρραξης. Πώς: όταν κάνεις ένα λάθος, μην διστάσεις να το παραδεχθείς. Και έπειτα φτιάξτε έναν κανόνα που θα απαγορεύει να ξεστομίσετε τη φράση ''στα έλεγα εγώ''. Έπειτα, δεν πρέπει να προσβάλλεις ποτέ το άλλο σου μισό σε προσωπικό επίπεδο χάριν μιας διαφωνίας.

Τεστ δεξιοτήτων Νο3: φρόντισε τον εαυτό σου και εκείνος τον δικό του

Μπορεί να νιώθετε σαν ένα σώμα μια ψυχή, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζείτε και μια ζωή κάνοντας τα πάντα μαζί. Οι ξεχωριστές ατομικές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα του καθενός δημιουργούν μια πιο πλούσια ζωή σαν ζευγάρι. Αυτά τα μικρά τύπου διαλειμματάκια, θα σε κάνουν να εκτιμήσεις όσα φέρνει στη ζωή σου ο αγαπημένος σου αλλά κι εσύ μπορείς να προσφέρεις περισσότερα έτσι. Πώς: μια ατομική δραστηριότητα σε κάνει να νιώθεις πιο πλήρης άρα και λιγότερο απαιτητική από εκείνον, όταν είστε μαζί. Άλλωστε, γυρίζοντας σπίτι μετά από μια ενδιαφέρουσα ασχολία, θα έχετε να πείτε πολλά και να σχολιάσετε ο ένας τις περιπέτειες του άλλου. Ο δεσμός που θα δημιουργηθεί με αυτό τον τρόπο είναι πιο δυνατός απ' ότι πιστεύεις.


Τεστ δεξιοτήτων Νο4: σε πνεύμα ομαδικό

Λέμε ναι στα διαφορετικά ενδιαφέροντα αλλά δεν ξεχνάμε και την αξία που έχει μια κοινή σας δραστηριότητα. Ένα ομαδικό πρότζεκτ, μια δική σας κοινή περιπέτεια, θα ενδυναμώσει το δεσμό αλλά και το παζλ των περιπετειών και εμπειριών της κοινής σας ζωής. Πώς: αποφασίστε να τρέξετε μαζί στον επόμενο μαραθώνιο, δηλώστε συμμετοχή σε ένα τηλεπαιχνίδι ως ζευγάρι ή αποφασίστε να κάνετε ένα ταξίδι τύπου σαφάρι. Οι κοινές εμπειρίες (καλές ή κακές) θα σας δέσουν και θα σας φέρουν πιο κοντά από ποτέ, μεγαλώνοντας το βαθμό της χημείας ανάμεσά σας. Και σιγά μην ξεχάσεις τότε που ήθελες βραδινό μπάνιο και καταλήξατε να του βγάζεις τα αγκάθια από τους αχινούς στα πόδια!!!


Τεστ δεξιοτήτων Νο5: εν αρχή ην το σεξ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ζευγάρια με μια υγιή και ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή, επιβιώνουν περισσότερο από άλλα και διατηρούν τη σχέση τους ζωντανή συνολικά. Και φυσικά μην ακούς εκείνους που λένε πως το σεξ με τον καιρό ξεθωριάζει και η μαγεία χάνεται. Υπάρχουν πολλά κόλπα (αρκετά θα βρεις και στο womenonly) για να ανεβάζεις... τη λίμπιντο σας. Ίσα ίσα μάλιστα, που όσο καλύτερα μαθαίνεις τις προτιμήσεις του άλλου, τόσο καλύτερο σεξ κάνετε και τόσο πιο εύκολα θα σου εμπιστευτεί (κι εσύ το ίδιο) τις φαντασιώσεις του. Πώς: δεν σημαίνει ότι πρέπει να πειραματίζεστε στο κρεβάτι διαρκώς. Ακόμα και η επιστροφή στα κλασικά σεξοκολπάκια (πολλά γαλλικά φιλιά για παράδειγμα) που είχατε εγκαταλείψει τώρα τελευταία, θα κάνει το θαύμα της.


Τεστ δεξιοτήτων Νο6: φτούσου μάτια μου (θαύμασέ τον)

Για να υπάρχει έλξη και χημεία μεταξύ σας, είναι απαραίτητο να προϋπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός. Είναι σαν να χρίσεις τον εαυτό σου παρατηρητή του άλλου σου μισού, να τον παρακολουθείς, να του δίνεις σημασία, να θυμάσαι καθημερινά τι είναι αυτό που σε έφερε δίπλα του ή που σε έκανε να τον ξεχωρίσεις. Έπειτα και αφού βρεις τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του, μην διστάσεις να του κάνεις κομπλιμέντα για όσα σου αρέσουν. Πώς: μια καλή άσκηση θα ήταν να κάνεις συχνά μια λίστα με εκείνα τα χαρίσματα που λατρεύεις σε εκείνον και έπειτα να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου μαζί του. Μοιάζει με εκείνη τη φοβερή ατάκα του Άντι Γκαρσία στην ταινία ''Όταν ένας άντρας, αγαπά μια γυναίκα'': Αγαπώ τα 600 διαφορετικά χαμόγελα της γυναίκας μου. Μπορούν να σου φτιάξουν το κέφι. Μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις δυνατά. Μπορούν να σε κάνουν να κλάψεις εξίσου δυνατά''. Αλληλοθαυμαστείτε λοιπόν.

Κατερίνα Πατούλια