ΜΕ μία απλή αξονική ή μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί εάν μια γυναίκα προσποιείται ή όχι πως έχει οργασμό.
Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνιγκεν, υπό τον καθηγητή Γκερτ Χόλστετζ, βρήκαν ότι όταν μία γυναίκα προσποιείται, ένα μέρος του εγκεφάλου που βρίσκεται «υπό συνειδητό έλεγχο» αρχίζει να «φωτίζεται» (όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το site του BBC), ενώ οι πραγματικοί οργασμοί, λένε, εκδηλώνονται υποσυνείδητα - άρα η κινητικότητα στον εγκέφαλο είναι ελάχιστη και έτσι δεν αποτυπώνονται «φωτεινές περιοχές».
ΣΤΟ πείραμα της ομάδος του καθηγητή Χόλστετζ συμμετείχαν 13 ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια, ηλικίας 19 - 49 ετών. Το ένα μέλος του ζευγαριού ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα με το κεφάλι μέσα στον τομογράφο. Το άλλο, άρχιζε τότε χειρωνακτικώς να διεγείρει το ταίρι του μέχρι εκείνο να έλθει σε οργασμό. Στη συνέχεια, το ζεύγος άλλαζε θέσεις και επαναλαμβανόταν η ίδια διαδικασία. Οπως μετέδωσε από την Κοπεγχάγη η επί θεμάτων υγείας συντάκτρια του BBC Μισέλ Ρόμπερτς, στο δωμάτιο όπου διεξαγόταν το πείραμα, υπήρχε χαμηλός φωτισμός και καθόλου θόρυβος, ώστε τα ζευγάρια να είναι πιο ήρεμα και να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα.
ΠΟΛΥ γρήγορα διαπιστώθηκε, όμως, πως εκείνο που ενοχλούσε τους συμμετέχοντες ήταν τα κρύα τους πόδια. Ετσι, τους έδωσαν και φόρεσαν κάλτσες και αμέσως είδαν πως η διάθεση και η απόδοσή τους βελτιώθηκαν. Με ζεστά πόδια, το 80% αυτών ήρθε σε οργασμό, ενώ προηγουμένως, χωρίς κάλτσες, «τελείωσε» μόνο το 50% αυτών. Το σημαντικότερο, όμως, απ' όλα είναι ότι ζητήθηκε από μερικές γυναίκες να προσποιηθούν πως είχαν οργασμό, και είδαν τότε στα σκαν, οι ερευνητές, ότι οι διαφορές με εκείνα των αυθόρμητων οργασμών ήταν οφθαλμοφανείς. Στον κανονικό οργασμό, είπε ο καθηγητής Χόλστετζ, είναι ελάχιστη η κινητικότητα στον εγκέφαλο «και εμφανής η απενεργοποίηση μεγάλων τμημάτων του, που σχετίζεται ιδίως με παράγοντες όπως ο φόβος και το άγχος». Αντίθετα, στους ψεύτικους οργασμούς, «στο συνειδητό μέρος του εγκεφάλου διαπιστώσαμε μεγάλη κινητικότητα» και αυτό αποτυπώθηκε στα σκαν με «φωτεινές περιοχές». Αυτό, καταλήγει ο καθηγητής, σημαίνει ότι οι κινήσεις που κάνουμε στον πραγματικό οργασμό δεν είναι συνειδητές. «Δεν έχουμε άγχος, δεν έχουμε φόβο, και έτσι απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε - δεν έχουμε λόγο να προσποιηθούμε την απόλαυση».
ΥΓ.: Ενδιαφέρον θέμα, που ίσως να του δώσει και κάποιος... προεκλογική διάσταση, όπου επίσης μπορεί εύκολα να εντοπιστούν πολλαπλοί «πολιτικοί οργασμοί», κυρίως από αρσενικούς επιβήτορες σ' αυτήν την περίπτωση!
* Στίχος από τραγούδι του Καζαντζίδη!
ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ
«Μπορεί να μην είμαι σπουδαία ηθοποιός, αλλά νομίζω πως έχω γίνει η κορυφαία σε κινηματογραφικούς οργασμούς. Το μυστικό μου είναι απλό. Επί δέκα δευτερόλεπτα, αναπνέεις βαριά. Γυρνάς το κεφάλι σου από τη μία μεριά στην άλλη. Επειτα, μιμείσαι μιαν ασθματική κρίση. Και, τέλος, για άλλα δέκα δευτερόλεπτα κάνεις τη νεκρή».
Κάντις Μπέργκεν, 63 ετών, Αμερικανίδα ηθοποιός
[ΠΗΓΗ]
• Σχέσεις και Σεξ - 3 άρθρα κάθε μέρα. Στις 11 το πρωί στις 5 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ.
• Αρκάς - Κάθε βράδυ στις 11:30
• Πρόγνωση Καιρού - Κάθε βράδυ στις 11:45
• Σαν Σήμερα - Κάθε βράδυ στις 00:00
• Εναλλακτική αθλητική ενημέρωση - Κάθε βράδυ 00:00-02:00