promotional banner

Ο καιρός της Δευτέρας (12/10)


Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά οι οποίες από το βράδυ θα είναι ισχυρές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Δευτέρα (12/10).

Στη δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το πρωί ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα θα εμφανιστούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί αρχικά 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Το πρωί ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Το πρωί ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Το πρωί ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Το πρωί ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Το πρωί ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.