promotional banner

Τι σας διεγείρει ερωτικά;


Δεν αρκεί η γλώσσα του σώματος. Αν θέλετε ποιοτικό σεξ, εκφράστε τις επιθυμίες σας.

Η εμπειρία των περισσοτέρων από καλούς και κακούς εραστές ποικίλλει, αλλά όσοι έχουν σχετιστεί με περισσότερους του ενός ερωτικούς συντρόφους αυτόματα συνέκριναν ποιοτικά τις σχέσεις τους. Το ερώτημα είναι: υπάρχουν πραγματικά καλοί ή κακοί εραστές (άνδρες και γυναίκες) ή είναι θέμα συνθηκών, τακτικής, εμπειρίας και άλλων παραμέτρων, όπως το φαινόμενο π.χ. να θεωρείται ένας άνδρας από την παρούσα ερωμένη του κακός εραστής και από την επόμενη ιδιαίτερα αξιόλογος; Οπωσδήποτε η εμπειρία μετράει, γι αυτό, κατά κανόνα, το σεξ σε ηλικίες άνω των 30 υπάρχει σε μειωμένη συχνότητα, αλλά προσφέρει περισσότερη απόλαυση.
Σημαντικό ρόλο, κατά τους ειδικούς, παίζει επίσης η επικοινωνία των ερωτικών συντρόφων στη διάρκεια της ερωτικής πράξης, που έχει σκοπό την ενημέρωση αλλήλων για το πώς θα ενεργούν καλύτερα προς την κατεύθυνση της αμοιβαίας απόλαυσης.
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει από πριν τι διεγείρει τον ερωτικό του σύντροφο. Υπάρχουν π.χ. άτομα που ανεβαίνουν ιδιαίτερα ερωτικά όταν στη διάρκεια της συνουσίας αρέσκονται να ακούν βρισιές και πρόστυχα λόγια, ενώ αντίθετα άλλοι που ενοχλούνται από μία τέτοια συμπεριφορά του συντρόφου τους. Δεν είναι λοιπόν ούτε περιττό ούτε προσβλητικό να υπάρχει μία τέτοιου τύπου ενημέρωση μεταξύ των ερωτικών συντρόφων.
Επίσης, οι εραστές θα πρέπει να έχουν την τόλμη να προτείνουν νέους τρόπους συνουσίας, όπως στάσεις, χώρο, ερωτικά βοηθήματα κ.λπ., και μάλιστα με θάρρος και επιμονή. Τέλος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της συνουσίας, «οδηγίες» και «συμβουλές», με κατάλληλο, διακριτικό τρόπο, βοηθούν.
Πέρα από το γεγονός ότι κανένας μας δεν ξέρει τι ευχαριστεί τον άλλο, εκτός από τα γενικά, που όμως δεν φτάνουν, πέρα από τη μεγάλη διαφοροποίηση που υπάρχει στα ιδιαίτερα γούστα του καθενός στο σεξ, η άμεση και ειλικρινής, χωρίς δισταγμούς και ντροπές, επικοινωνία είναι το πιο δυνατό όπλο για τη διατήρηση της ερωτικής σχέσης σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα. Μία σχέση για να αντέχει στο χρόνο χρειάζεται ποικιλία, ευρηματικότητα, διάθεση, αλλά και πραγματική γνώση των αναγκών του ερωτικού μας συντρόφου για κάτι καινούργιο. Γι αυτό... πείτε τα! Αν παρεξηγηθείτε, σίγουρα το πρόβλημα δεν το έχετε εσείς.