promotional banner

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από αύριο


Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας όπου και θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα και ο ήλιος φαίνεται ότι θα δώσει τη θέση του στη συννεφιά, στις τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα πέσει κι άλλο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από 3 έως 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν από 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια και θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή αύριο από τα βόρεια-βορειοδυτικά της χώρας. Ειδικά την Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (σχεδόν 10 βαθμοί Κελσίου).

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 13/10 στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια ορεινά θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια. Σχετική βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Την Τετάρτη 14/10, ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με βροχές τις πρωινές ώρερς στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Πέμπτη 15/10 και την Παρασκευή 16/10 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα πελάγη 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.