promotional banner

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους ;




Όλοι οι άντρες κατά την διάρκεια της ζωής τους έχουν προβληματιστεί για το αν τελικά το μέγεθος του πέους τους είναι φυσιολογικό και επαρκές για να προσφέρει ικανοποίηση σε μια γυναίκα.Ποιό είναι όμως το φυσιολογικό μέγεθος ;

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο το φυσιολογικό μέγεθος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 12 έως 16 εκατοστά.Το μέγεθος του πέους σαφώς και διαφέρει από άντρα σε άντρα με μικρότερη όμως αναλογία από τις διαφορές που παρατηρούνται στο ύψος , στο μήκος των χεριών και των ποδιών ή των δακτύλων.Η διαφορά στο μέγεθος δεν επηρεάζει ούτε την σεξουαλική ευχαρίστηση αλλά ούτε και τις σεξουαλικές επιδόσεις του κάθε άντρα.

Το μέγεθος του πέους διαφέρει όταν βρίσκεται σε πλήρη στύση και μπορεί να συρρικνωθεί σε διάφορες περιστάσεις όπου το κρύο είναι αυξημένο όπως για παράδειγμα κατά την διάρκεια ενός κρύου ντους ή σε περιστάσεις που ο άντρας αισθάνεται άγχος φόβο ή αγωνία. Σε μερικές περιπτώσεις , άντρες με αυξημένα επίπεδα άγχους όσον αφορά τις σεξουαλικές του επιδώσεις , μπορεί να παρατηρήσουν συρρίκνωση στο μέγεθος του πέους τους όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα.

Για αυτούς που τους απασχολεί το ερώτημα του κατά πόσο το μέγεθος του πέους τους μπορεί να αυξηθεί , το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο ενημερώνει ότι υπάρχει συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία το πέος μπορεί να επιμηκυνθεί έως 3 εκατοστά και να αυξηθεί η διάμετρος του κατά μικρό ποσοστό. Οι εγχειρήσεις αυτές προτείνονται κυρίως σε άντρες με σοβαρό και παθολογικό πρόβλημα γιατί πιθανό να έχουν σημαντικές επιπλοκές.

Σε περιπτώσεις παθολογικού προβλήματος , οι οποίες είναι σπάνιες , υπάρχει η δυνατότητα διάγνωσης τους : με τον έλεγχο τον γενετικών ορμονών στο αίμα ή με το τεστ παπαβερίνης που προκαλεί έντονη στύση δίνοντας έτσι στον ειδικό να μελετήσει σε λεπτομέρεια το πέος όταν βρίσκεται σε αυτή την μορφή και να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο.

Δυστυχώς , όση ενημέρωση και αν υπάρξει , ο κάθε άντρας πάντα θα κρύβει μέσα του ανησυχία για το μέγεθος του πέους του. Ακόμα και μετά τα ευρήματα των ερευνών από ειδικούς πάντα θα υπάρχουν άντρες που θα αμφισβητούν το μέγεθος του πέους τους βρίσκοντας το μη ικανοποιητικό και ταλαιπωρώντας έτσι τον εαυτό τους περιορίζοντας την σεξουαλικότητα τους καθώς και την αυτοπεποίθηση τους στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής τους.

Για να αποκτήσει μια φυσιολογική και υγιή σεξουαλική ζωή ο κάθε άντρας θα πρέπει να μάθει να αποδέχεται το μέγεθος του πέους του και να προσπαθεί να απαλλαγεί από τα άγχη των επιδόσεων του. Μόνο έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει αυθεντικά προσφέροντας ικανοποίηση στην σύντροφο αλλά και στον εαυτό του.