promotional banner

10 λόγοι για συχνό σεξ!


Υπάρχουν δέκα λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα αξίζει να διατηρεί συχνές ερωτικές επαφές.

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία της γυναίκας με πολλούς και διάφορους τρόπους:

* Την κάνει πιο ευχαριστημένη: Άνθρωποι με σεξουαλικά ενεργή ζωή είναι πιο χαρούμενοι και απολαμβάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τη ζωή, επειδή το σεξ ενισχύει την έκκριση ενδορφινών, ουσιών που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και διευκολύνουν τον ξεκούραστο ύπνο.

* Ενισχύει το ανοσοποιητικό της σύστημα: Διαπιστώθηκε ότι γυναίκες που είχαν ερωτικές επαφές εμφάνισαν κατά 1/3 υψηλότερα επίπεδα IgA του αντισώματος. Οι συχνοί οργασμοί ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού περίπου κατά 20%.

* Ενισχύει την παραγωγή οιστρογόνων: Τα οιστρογόνα διατηρούν υγιές το καρδιακό σύστημα, χαμηλή την κακή (HDL) χοληστερίνη, υψηλή την καλή (LDL) χοληστερίνη, αυξάνουν την πυκνότητα των οστών και προσφέρουν πιο νεανική επιδερμίδα.

* Ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών: Οι γυναίκες με σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν πιο συνεπείς κύκλους απ' όσες κάνουν σεξ σπανιότερα ή και καθόλου.

* Τονώνει τους μυς της λεκάνης: Οι συγκεκριμένοι μύες παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή στάση του σώματος, κάνουν την κοιλιά να φαίνεται επίπεδη και ενισχύουν το κάτω μέρος της πλάτης.

* Απαλλάσσει από πονοκεφάλους: Από τις 52 γυναίκες που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα και υπέφεραν όλες από πονοκεφάλους, παρατηρήθηκε ότι κάνοντας σεξ, 16 είδαν τους πόνους να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ 8 θεραπεύτηκαν ολοκληρωτικά.

* Καίει θερμίδες: Παίζοντας τένις θα χάσετε 4 θερμίδες το λεπτό. Με το σεξ καίτε 4,2 το λεπτό.

* Αυξάνει την αντοχή στον πόνο: Οι συχνοί οργασμοί μειώνουν δραστικά τους πόνους της περιόδου, που κυρίως οφείλονται στο γεγονός ότι το ενδομήτριο μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο στην ουσία προσταγλαδίνη.

* Δυναμώνει την καρδιά: Κατά τη διάρκεια του σεξ οι χτύποι της καρδιάς υπερβαίνουν τους 130.

* Μειώνει το στρες: Σχετική μελέτη του Institute for Advanced Study of Human Sexuality απέδειξε ότι η ικανοποιητική ερωτική ζωή μειώνει το στρες και, κατά συνέπεια, τα νεύρα και την επιθετικότητα.