promotional banner

Πόσο υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι οι Ευρωπαίοι;


Σε 400 εκατομμύρια υπολογίζονται σήμερα οι υπέρβαροι και σε 130 εκατομμύρια οι παχύσαρκοι στην Ευρώπη, ενώ 2-8 % των δαπανών υγείας αφορούν στην παχυσαρκία και τις επιπλοκές της.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής ‘Η παχυσαρκία αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο σήμερα επιβαρύνοντας την υγεία των ασθενών, επιφέροντας παράλληλα αλυσιδωτές επιδράσεις και στα συστήματα Υγείας. Στις μέρες μας το ποσοστό των νοσημάτων που αποδίδεται στην παχυσαρκία αγγίζει το 61% για τον σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2, το 34 % για τον καρκίνο του ενδομητρίου και το 30% για την χολολιθίαση’.

Ο Κλάδος Consumer HealthCare της GlaxoSmithKline ανακοίνωσε την κυκλοφορία του alli και στην Ελλάδα. Το alli αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) και τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA), μη συνταγογραφούμενο βοήθημα απώλειας βάρους και διατίθεται ήδη από τα φαρμακεία.

To alli είναι ένα νέο βοήθημα για την απώλεια βάρους, περιέχει 60 mg ορλιστάτης και ενδείκνυται για απώλεια βάρους σε υπέρβαρους ενήλικες με Δείκτη Μάζα Σώματος (ΔΜΣ) 28 ή μεγαλύτερο και πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών. Το alli δρα εμποδίζοντας την απορρόφηση περίπου 25 % του λίπους των τροφών και μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να χάσουν 50 % περισσότερο βάρος από ότι κάνοντας μόνο δίαιτα.

Η ορλιστάτη έχει ένα καθιερωμένο προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας τεκμηριωμένο με στοιχεία από περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες. Η Ελλάδα αποτελεί την 26η χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορεί το alli, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το alli κυκλοφορεί από το 2007. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σήμερα – μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας – το alli έχει αναδειχθεί 1ο σε πωλήσεις στην κατηγορία των OTC (over the counter) βοηθημάτων απώλειας βάρους στην Ευρώπη, ενώ στην Αμερική κατέχει την 3η θέση στην κατηγορία των OTC προϊόντων συνολικά.

Οι χρήστες του alli θα έχουν πρόσβαση σε πολλά εργαλεία και υλικά υποστήριξης – το πρόγραμμα alli – προκειμένου να βοηθηθούν ώστε να υιοθετήσουν την κατάλληλη δίαιτα, να γίνουν σωματικά πιο δραστήριοι και να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα το βάρος που θα χάσουν.

Ταυτόχρονα, θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο με τίτλο ‘Η δίαιτα με το alli’ που θα περιέχει επιπλέον συνταγές ειδικά σχεδιασμένες ώστε σε συνδυασμό με το alli, οι χρήστες να επιτύχουν το στόχο τους. Επιπρόσθετα, πληροφορίες θα δίδονται στους καταναλωτές μέσω της γραμμής επικοινωνίας του alli (800 111 0700, 210 68 38 497) καθημερινά σε 24ωρη βάση.