promotional banner

Η1Ν1: «Θερίζει» η νέα γρίπη στην Ευρώπη



Ο αριθμός των θανάτων από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ευρώπη διπλασιάζεται σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ 169 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του ιού την τελευταία εβδομάδα, δήλωσαν σήμερα ειδικοί σε θέματα επιδημιολογικού ελέγχου.



Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί 670 θάνατοι στην Ευρώπη από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) από τον Απρίλιο, οπότε το ECDC άρχισε να ελέγχει την πορεία της γρίπης και πλέον και στις 31 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελεύθερου Εμπορίου (EFTA) έχουν παρουσιαστεί κρούσματα της γρίπης.

"Ο αριθμός των θανάτων... δείχνει σταθερή αύξηση -σχεδόν διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες τις τελευταίες έξι εβδομάδες", αναφέρει το ECDC στην καθημερινή του ενημέρωση.
"Αν και οι περισσότεροι θάνατοι μέχρι στιγμής είχαν καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη, υπάρχει αύξηση του αριθμού των θανάτων που αναφέρονται από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη".

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες προγράμματα εμβολιασμού κατά του ιού Η1Ν1 σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού. Οι κυβερνήσεις όμως έρχονται αντιμέτωπες με λόμπι κατά του εμβολίου.