promotional banner

Συνεργασία Σαββόπουλου και Λαζόπουλου στο Βadminton!!!


Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Λάκης Λαζόπουλος πρόκειται να παντρέψουν τις δυνάμεις τους τον επόμενο χειμώνα στο ενδιαφέρον έργο του...
πρώτου «Αχαρνής ή Ο Αριστοφάνης που γύρισε απ τα θυμαράκια». Από καιρό έψαχναν την ευκαιρία να συνεργαστούν και όταν τους ζητήθηκε από το «Βadminton» να κάνουν ένα κοινό χτύπημα σκέφτηκαν τους κατά Σαββόπουλο «Αχαρνής».


Ηταν το '75 που είχε ζητηθεί από τον Σαββόπουλο να γράψει μουσική και τραγούδια για παράσταση της εποχής. Ο σκηνοθέτης της άλλαξε γνώμη και ο Σαββόπουλος δεν ήθελε να αφήσει όλη αυτή τη δουλειά να πάει χαμένη μετά την κούραση που είχε τραβήξει για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και έτσι κι έγινε. Ο δικός του Αριστοφάνης που βγήκε απ τα θυμαράκια ανέβηκε σε μπουάτ με τους Σάκη Μπουλά, Νίκο Παπάζογλου, Μελίνα Τανάγρη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Ρασούλη και στη συνέχεια έγινε και δισκογραφική δουλειά που άφησε εποχή και έγραψε τη δική της ιστορία. Ηταν χειμώνας του '76 που ανέβηκε η παράσταση και το '77 κυκλοφόρησε και ο δίσκος.

Με τους «Αχαρνής» -τους πρωτότυπους και όχι τους κατά Σαββόπουλο- αναμετρήθηκε και ο Λάκης Λαζόπουλος όταν με σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο ερμήνευσε τον ρόλο του Δικαιόπολη στην Επίδαυρο, σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Τώρα, βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ιδέα να συμπράξει με τον Σαββόπουλο στο έργο που έχει αγαπήσει και ο ίδιος μέσα από τη δισκογραφία. Οι συζητήσεις που γίνονται για το ανέβασμα είναι θετικές και εμείς δεν έχουμε παρά να αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο «Μπάντμιντον»; Οπως όλα δείχνουν, ναι! Η φιλόδοξη παραγωγή που ετοιμάζεται με μεράκι και προσοχή για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Λαμίας από τον Πέρη Μιχαηλίδη, αφού παρουσιαστεί εκεί θα έρθει στη συνέχεια και στην Αθήνα. Οχι, στη γνωστή, θεόρατη κεντρική σκηνή του, του «Μπάντμιντον», αλλά σε ένα νέο φιλόξενο χώρο που θα διαμορφωθεί σε θεατρική αίθουσα για να αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη παραγωγή και όχι μόνο. Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι η Κερασία Σαμαρά με τον Απόστολο Γκλέτσο και τον Γιώργο Μωρόγιαννη. Οι πρόβες που γίνονται στο «Μπάντμιντον» έχουν μπει πλέον σε εντατικούς ρυθμούς μια και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Μπορεί να έκανε κάποια κοψίματα στο «Τρίτο Στεφάνι» του ο Σταμάτης Φασουλής, αλλά η διάρκειά του φτάνει τις τέσσερις ώρες - με το διάλειμμα. Εμαθα ότι αποζημιώνεται όμως ο θεατής και αναθάρρησα. Αύριο που θα το δω θα σας πω.