promotional banner

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν είστε γεννημένοι πατεράδες;


Η αγάπη των αντρών για τα παιδιά μπορεί να γίνει αντιληπτή απλώς κοιτώντας το πρόσωπό τους.


Οι γυναίκες ίσως είναι σε θέση να καταλάβουν αν ένας άντρας αγαπά τα παιδιά απλώς κοιτώντας τον, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το πόσο ελκυστικός θεωρείται ως μακροχρόνιος σύντροφος.

Ωστόσο, όταν οι γυναίκες αναζητούν ένα απλό φλερτ, προτιμούν άντρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τη δημιουργία οικογένειας. Αυτά προκύπτουν από μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής το δρα Τζέιμς Ρόνεϊ, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Proceedings of the Royal Society».

Οι ερευνητές ζήτησαν από 39 προπτυχιακούς φοιτητές να κοιτάξουν ζευγάρια φωτογραφιών τα οποία αποτελούνταν από μια φωτογραφία ενός ενήλικα και μια φωτογραφία ενός βρέφους. Οι φοιτητές επέλεξαν μία από αυτές. Οι επιστήμονες πήραν επίσης δείγματα σιέλου από τους εθελοντές για να καθορίσουν με ακρίβεια τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Στη συνέχεια, κάθε φοιτητής έπρεπε να διατηρήσει μια ουδέτερη έκφραση, ενώ οι ερευνητές τον φωτογράφιζαν. Είκοσι εννέα προπτυχιακές φοιτήτριες κλήθηκαν να δουν τις φωτογραφίες των φοιτητών και να κρίνουν αν οι τελευταίοι αγαπούσαν τα παιδιά ή όχι. Οι γυναίκες συχνά μάντευαν σωστά ποιοι άντρες προτιμούσαν τις φωτογραφίες με τα νεογνά.

Οι φοιτήτριες έπρεπε να διαλέξουν ποιους άντρες θα προτιμούσαν για ένα φλερτ και ποιους για μια μακροχρόνια σχέση. Οι άντρες που κρίθηκαν ως περισσότερο φιλικοί προς τα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν ως μακροχρόνιοι σύντροφοι.

Επιπρόσθετα, οι φοιτήτριες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα πρόσωπα των φοιτητών, αναφορικά με την αρρενωπότητα. Όσοι κρίθηκαν ως πιο αρρενωποί από τις φοιτήτριες, διαπιστώθηκε και από τις αναλύσεις των δειγμάτων σιέλου ότι όντως είχαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Οι φωτογραφίες των αρρενωπών αντρών ήταν πιθανότερο να επιλεγούν από τις φοιτήτριες όταν αυτές ερωτήθηκαν ποιον θα επέλεγαν για ένα βραχυχρόνιο δεσμό.