promotional banner

Πως θα είναι σε λίγους μήνες τα κινητά επόμενης γενιάς;


Μόνο τηλέφωνα δεν θα κάνει κάποιος σε λίγους μήνες με το κινητό του τηλέφωνο! Κι αυτό γιατί ...
η τεχνολογία προχωράει με τόσο ταχείς ρυθμούς, όπου όλοι θα κουβαλάμε ένα μικρό υπολογιστή μαζί μας. Ήδη πολλά κινητά συνδέονται με το Διαδίκτυο, αλλά σε λίγους μήνες αυτό δεν θα είναι «πολυτέλεια» ή ασυνήθιστο, αλλά δεδομένο.

Φανταστείτε να έχετε μια οθόνη οκτώ ιντσών μπροστά σας, ένα μεγάλο εικονικό πληκτρολόγιο και αρκετούς αισθητήρες που θα λαμβάνουν μηνύματα από το γύρω περιβάλλον και θα εκτελούν τις εντολές. Ναι, για κινητό μιλάμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συσκευή θα αναγνωρίζει το δρόμο και με ένα κουμπί θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού να βλέπει πώς ήταν, για παράδειγμα, ο ίδιος δρόμος πριν από 200 χρόνια ή θα προτείνει εστιατόριο ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Τα περισσότερα κινητά, για να αποφευχθεί το μεγάλο μέγεθος και βάρος, θα έχουν εικονικό πληκτρολόγιο. Οι «γκατζετάκηδες» μπορούν να πάρουν μια ιδέα στην ιστοσελίδα www.senseboard.com, καθώς μέσα στους επόμενους 24 μήνες θα πωλούνται στην αγορά.

Ο Χένρι Τίρι, αντιπρόεδρος στη ΝΟΚΙΑ για τα διεθνή ερευνητικά κέντρα, αναφέρει ότι τα κινητά τηλέφωνα σε μερικούς μήνες θα διαθέτουν υπερ-αισθητήρες, κάτι σαν κάμερες υψηλής ανάλυσης που θα διακρίνουν από μακριά τις λεπτομέρειες που δεν μπορεί να δει το γυμνό μάτι.

Επίσης, θα αναπτυχθεί ειδική τεχνολογία για μικρές μπαταρίες, οι οποίες θα διαρκούν περισσότερο και θα χρειάζονται λιγότερη ώρα φόρτιση.