promotional banner

Άντρες {άρθρο μόνο για γυναίκες}: Τι λένε και τι εννοούν;


Λένε για εμάς τα κορίτσια ότι άλλα λέμε και άλλα εννοούμε πολλές φορές. Κι όμως, αν
το υπολογίσεις, έχεις ξοδέψει άπειρες ώρες για να μεταφράσεις λέξη προς λέξη κάθε κουβέντα, των αντρών που πέρασαν από τη ζωή σου. Για να μην ξοδέψεις άλλο τόσο χρόνο και πόνο, καλό είναι να έχεις μαζί σου το λεξικό των φράσεων που χρησιμοποιούν τα αγόρια και που άλλα λένε και άλλα εννοούν τελικά.

Όταν λέει: "Θα σου τηλεφωνήσω":

Εννοεί: μάλλον θα σε πάρω τηλέφωνο. Μπορεί για σένα να είναι προφανής ο λόγος που ένας άντρας ζητάει το τηλέφωνό σου αλλά μην είσαι και τόσο σίγουρη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σπρώξουν ένα αγόρι στο να σου ζητήσει τον αριθμό σου και δεν περιλαμβάνουν το ότι του αρέσεις. Ίσως θέλει να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Ίσως πάλι έβαλε στοίχημα με τον κολλητό του ή μπορεί ακόμα και να προσπαθούσε να βρει ένα τρόπο να τελειώσει τη συζήτηση μαζί σου. Πάντως, αν θέλει να σου τηλεφωνήσει θα τον βρει τον τρόπο. Το να τον ψάχνεις εσύ στο Facebook και στο Twitter, κρίνεται ιδιαίτερα απελπισμένο και αναποτελεσματικό. Άφησέ τον να σε κυνηγήσει. Αν δεν το κάνει, εκείνος θα χάσει.

Όταν λέει: "Μου αρέσει το πουκάμισο/ τα παπούτσια ή τα μαλλιά σου"


Εννοεί: ότι είσαι καλή. Μπορεί τα κίνητρά του να μην είναι τόσο αθώα όταν σου κάνει κάποιο κομπλιμέντο, αλλά και η πρόθεση του και μόνο πρέπει να εκτιμηθεί. Οι άντρες είναι πολύ κακοί στα λόγια (τουλάχιστον οι περισσότεροι) . Αντί να τον επικρίνεις που δεν σου είπε κάτι πιο σοφιστικέ, να είσαι χαρούμενη που παρατήρησε έστω, τα ρούχα, τα μαλλιά ή τα παπούτσια του, ακόμα κι αν δεν του άρεσαν και είπε ψέματα.

Όταν λέει: "Χρειάζομαι λίγο χρόνο"

Εννοεί: πολύ γρήγορα την τρέχουμε αυτή τη σχέση. Δεν είναι απαραίτητα μια φράση με κακό ή τελεσίδικο νόημα. Αρχικά, πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι θέλει να βγαίνετε ακόμα. (οποιαδήποτε άλλη απάντηση, σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις). Αφού επιβεβαιώσεις ότι σε θέλει ακόμα, ξαναζήστε τον έρωτά σας από την αρχή. Κάνε ότι μπορείς για να τον σαγηνέψεις αλλά μην του παραφορτώνεσαι. Ταυτόχρονα, άφησέ του χώρο να αναπνεύσει.

Όταν λέει: "Μου αρέσει να περνάμε μαζί το χρόνο μας"

Εννοεί: ότι σε αγαπάει. Τα αγόρια είναι πολύ διστακτικά στο να πουν την μεγαλειώδη φράση του σ'αγαπώ και εφευρίσκουν έναν σωρό άλλους τρόπους για να την αραδιάσουν χωρίς να το πάρεις πάνω σου. Όταν τον ακούς να σου λέει πόσο του αρέσουν πράγματα που κάνετε μαζί, να είσαι ευτυχισμένη. Το ότι δεν λέει άμεσα τιε ομολογουμέννως ωραίες αυτες λεξούλες, δεν σημαίνει και ότι δεν τις νιώθει!

Όταν λέει: "Δεν πιστεύω στο γάμο"

Εννοεί: ότι δεν πρόκειται να είσαι εσύ η γυναίκα που θα παντρευτεί. Αυτή είναι μία από τις λίγες φράσεις που δεν μπορείς να πολυαναλύσεις, ούτε να παρερμηνεύσεις. Είτε θα τον ανεχτείς έτσι μέχρι να τον βαρεθείς και να θελήσεις να βάλεις νυφικό, είτε θα κερδίσεις χρόνο, αφήνοντάς τον μια ώρα αρχύτερα.

Όταν λέει: "Θα ήθελαν αυτή η στιγμή να κρατούσε για πάντα"

Εννοεί: ότι καλά περνάτε τώρα. Όσα πράγματα σου αραδιάζει ένας άντρας για το μέλλον, να τα κρατάς σε μικρό καλάθι. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κοροϊδεύει ή ότι θέλει να σε παραπλανήσει, αλλά όταν τα αγόρια μιλάνε για σταθερότητα και μελλοντικά πλάνα, τείνουν να υπερβάλλουν. Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει κι εσένα, δεν είναι το μέλλον, αλλά το να έχεις τώρα, στο παρόν, έναν σύντροφο που θα σε στηρίζει, θα σε σκέφτεται και θα σε προσέχει!

[women only]