promotional banner

Η αδιαφορία για το σεξ...


Πολλοί είναι οι παράγοντες που δρουν ανασταλτικά στη διάθεση αντρών και γυναικών για σεξ.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου μελέτησε τις απαντήσεις που έδωσαν περισσότεροι από 11.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 44 ετών και διαπίστωσε ότι μία στις δέκα γυναίκες είχε χάσει το ενδιαφέρον της για σεξ τουλάχιστον έξι μήνες τον τελευταίο χρόνο.
* Οι παντρεμένες γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις αδέσμευτες γυναίκες ή άντρες να έχουν προβλήματα σεξουαλικής φύσης. Και τα δύο φύλα έτειναν να υποφέρουν σιωπηλά όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας, στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτωση.
* Το 54% των γυναικών και το 35% των αντρών είχε πρόβλημα, αλλά λιγότερο από το 11% των αντρών και το 21% των γυναικών αναζητούσε βοήθεια.
* Τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, η πρώτη σεξουαλική τους εμπειρία ήταν ουσιαστική για τη μελλοντική τους στάση έναντι του σεξ. Όσο χειρότερη η πρώτη εμπειρία τόσο δυσκολότερο ήταν να αντιμετωπίσουν τις σεξουαλικές επαφές μετέπειτα.
* Τα ζευγάρια έκαναν έρωτα κατά μέσο όρο τέσσερις φορές το μήνα και όσοι είχαν λιγότερες επαφές είχαν πιθανότητες να αναφέρουν σεξουαλικά προβλήματα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.
* Πάντως, η σεξουαλική διάθεση των γυναικών έπεφτε κατακόρυφα ήδη από τους πρώτους μήνες μιας σχέσης. Μάλιστα, οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να αναφέρουν προβλήματα αν είχαν παιδιά μικρότερα των πέντε ετών. Αυτό ακούγεται λογικό διότι η έλλειψη ύπνου, το άγχος και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική τους ζωή.
* Ωστόσο, τα μικρά ποσοστά των αντρών και γυναικών που έπαιρναν την απόφαση να ζητήσουν τη βοήθεια του ειδικού για το πρόβλημά τους απολάμβαναν εντυπωσιακής βελτίωσης της κατάστασής τους. Περισσότεροι από 8 στους 10, με ελαφρά υπερέχουσες τις γυναίκες, δήλωναν ύστερα από τη θεραπευτική προσέγγιση του προβλήματός τους ότι αυτό είχε λυθεί οριστικά ή ότι είχε τύχει πολύ μεγάλης βελτίωσης.