promotional banner

Στο Κύτταρο ο Μανώλης Λιδάκης


Από Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Η πιο ιστορική μουσική σκηνή της Αθήνας γίνεται το σταυροδρόμι όπου το λαϊκό και έντεχνο τραγούδι, η ροκ και παραδοσιακή μουσική, συναντιούνται με κοινό παρανομαστή τη μοναδική φωνή του Μανώλη Λιδάκη.

Πόσοι έλληνες τραγουδιστές θα μπορούσαν πραγματικά να καυχηθούν ότι μπορούν να ερνηνεύσουν το οτιδήποτε;

Να αποδώσουν όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής χωρίς ποτέ να ξενίζουν στ’ αυτιά μας; Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε το Μανώλη Λιδάκη να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα της καρίερας του.

Η εξαιρετική φωνή του, συνοδευόταν από τέτοια δύναμη και πάθος που έδινε στην κάθε του ερμηνεία μια απιστεύτη αυθεντικότητα. Είναι η φωνή που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας, είτε ζωντανεύει, στα τραγούδια του, τον καημό του λαϊκού μας τραγουδιού, είτε τη φλόγα μιας σύγχρονης μπαλάντας είτε την λεβεντιά της παραδοσιακής μας μουσικής.

Αυτή ακριβώς είναι η κεντρική ιδέα αυτής της σειράς εμφανίσεων του Μανώλη Λιδάκη στο Κύτταρο. Μια περιήγηση στα 20 χρόνια της μουσικής του καριέρας, σταχυολογώντας ανάμεσα στις πιο δυνατές στιγμές του ρεπερτορίου του, αυτές που του χάρισαν 5 χρυσούς δίσκους μέχρι τώρα: Από το ονειρικό «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» του Μάνου Χατζιδάκι, μέχρι τα Λαϊκά κομμάτια του Άκη Πάνου και του Απόστολου Καλδάρα, και από τον «Ήλιο του Γενάρη» που συνόψιζε το φλερτ του με την ροκ μεσα απο συνθέσεις του Γιάννη Σπάθα, των Κατσιμιχαίων και του Ορφέα Περίδη μέχρι τον τελευταίο του δίσκο «Μην μου γκρεμίζεις το όνειρο» που σηματοδότησε την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον Παντελή Θαλασσινό.

Την πρόκληση ενός τέτοιου προγράμματος αξιώσεων, αναλαμβάνουν μαζί με το Μανώλη 8 μουσικοί υψηλών απαιτήσεων με ξεχωριστό όνομα ανάμεσά τους τον Γιάννη Σπάθα, που θα βρεθεί στο πλευρό του Μανώλη, ξανά, ύστερα από δέκα σχεδόν χρόνια.

Αναλυτικά στην ορχήστρα θα συμμετέχουν οι:

Γιάννης Σπάθας – Ηλεκτρική / Ακουστική Κιθάρα

Γιώργος Μπεχλιβάνογλου – Ακουστική / Κλασσική Κιθάρα

Γιάννης Μπελώνης – Πλήκτρα

Δημήτρης Χουντής – Πνευστά

Νίκος Κασσαβέτης – Τύμπανα

Παρασκευάς Κίτσιος – Μπάσο

Γιώργος Σπηλιόπουλος – Μπουζούκι

Βασίλη Ραψανιώτης – Βιολί

Συμμετέχουν επίσης οι τραγουδίστριες Πέλα Κασίμη – Γιώτα Μυτιληναίου

Έναρξη: 22.30, είσοδος 15 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210-8224.134

Kύτταρο live: Ηπείρου 48 και Αχαρνών, www.kyttarolive.gr