promotional banner

Βρέφος και κολύμβηση


Το μωρό έχει συνηθίσει να κινείται στο υγρό περιβάλλον από την περίοδο που βρισκόταν ακόμη στο σώμα σας. Επιδίδονταν σε κολυμβητικές φιγούρες μέσα στον αμνιακό υγρό… Άρα η επαφή με το υγρό στοιχείο είναι γνώριμο για το βρέφος.

Αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσε ένα μωρό 3 μηνών να κολυμπά σαν δελφίνι σίγουρα δεν θα μας πιστεύατε… Όμως το baby swimming είναι η μέθοδος που δύναται να μετατρέψει το μωρό σας σε Michael Phelps.

Η βρεφική κολύμβηση αφορά ηλικίες παιδιών από 3 μηνών έως και 4 χρονών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τη συνοδεία του γονιού. Αρχικά έχουμε τη θεωρία, δηλαδή ο δάσκαλος κολύμβησης δίνει οδηγίες στους γονείς για το τι πρόκειται να ακολουθήσεις. Μετέπειτα περνάμε στην πράξη, μαγιό και βουτιά! Όχι αμέσως, αλλά βιωματικά οι γονείς εφαρμόζουν τις εντολές του δασκάλου και παρατηρούν το μωρό τους να… κολυμπά.

Η βρεφική κολύμβηση δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, εφόσον ακολουθείτε το «νόμο» κατά γράμμα καθώς έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τα βρέφη και τα νήπια.

Το «baby swimming» ενδυναμώνει το μυϊκό, καρδιαγγειακό και το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και γεννάει υγιείς… αθλητές! Επίσης, το βρέφος αναπτύσσει πολύ σύντομα τις κινητικές ιδιότητες. Οι μικροί κολυμβητές κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα και η κολύμβηση επιδρά θετικά στη σωματική αλλά και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Τι χαρά και τι σκέρτσα θα κάνει το μωρό μέσα στο νερό. Σκεφτείτε ότι μόλις βρεθεί στην πισίνα κουνάει τα πόδια και τα χέρια… σχεδόν εμπειρικά.

Θα εκπλαγείτε με την εξοικείωση του μωρού σας με το νερό, πώς κρατά την αναπνοή του, βουτά το κεφάλι του μέσα στο νερό και κολυμπά σε ύπτια θέση. Γρήγορα θα δαμάζει τα κύματα το μωράκι σας!

Για θετικά αποτελέσματα πρέπει να αποβάλλετε το άγχος και να μην είστε σφιγμένοι, αγαπητοί γονείς. Έτσι μεταδίδετε τον φόβο σας στο παιδία και μπορεί να το φοβίσετε. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν ειδικοί και οι δάσκαλοι κολύμβησης, για να μην παίρνουν τα μάτια τους από πάνω σας.