promotional banner

Σχέσεις: Μήπως έφτασε του χωρισμού η ώρα;


Γράφει η Κατερίνα Πατούλια


(μέρος Ά)

Είσαι σε μια σχέση και λογικά νιώθεις ευτυχισμένη. Ή μήπως όχι; Μήπως αντί να ακούς τις καμπάνες τις εκκλησίας και να προβάρεις νυφικά, εσύ δεν θέλεις ούτε να τον βλέπεις στα μάτια σου τον αγαπημένο; Μήπως αντί να βλέπεις ροζ καρδούλες, βλέπεις σκούρα τα πράγματα; Ποιά είναι τα δέκα σημάδια που σου λένε να τον στείλεις;

1. Βαριέσαι σε σημείο θανάτου:

Σίγουρα, τα καρδιοχτύπια που θα έχεις στην αρχή μιας νέας σχέσης, με τον καιρό θα ξεθυμάνουν, χωρίς να έχει σχέση το ποιός είναι ο αγαπημένος σου. Η βαρεμάρα, η άνοια αυτό το δεν θέλω να δω τα μούτρα του για μια εβδομάδα, τα βαρέθηκα, τα μπούχτισα, δεν είναι φυσικό επακόλουθο ενός δεσμού. Σίγουρα, κάθε ζευγάρι, έχει τα πάνω και τα κάτω του, τις καλές και τις κακές στιγμές του. Αν όμως, δεν θέλεις ούτε ζωγραφιστό να τον δεις τον αγαπημένο σου, αν κάνεις αγγαρεία να του στείλεις ένα μήνυμα μέσα στη μέρα, λυπάμαι αλλά χωρίζεις. Ειδικά στην περίπτωση που τα έχεις κάνει όλα για να δουλέψει ο δεσμός αυτός στο παρελθόν, τέτοια βαρεμάρα δεν δικαιολογείται.

2. Οι φίλοι και η οικογένεια σου δεν τον εγκρίνουν:

Εννοείται ότι οι φίλοι και οι οικογένεια δεν θα πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις της ζωής σου για εσένα. Παρόλα αυτά, όσο κι αν δεν τον βλέπεις επειδή σε έχει τυφλώσει ο έρωτας, οι άνθρωποι αυτοί σε ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και έχουν τους λόγους τους που δεν εγκρίνουν το αγόρι σου. Είναι κρίμα να χάσεις το χρόνο σου μέχρι να ανακαλύψεις και μόνη τη λάθος επιλογή σου.

3. Φτώχεια καταραμένη:

Ο σοφός λαός το έχει πει ρητά: όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο. Τα οικονομικά προβλήματα και ειδικά σε περίοδο κρίσης, μπορεί να στείλουν τον έρωτα στον κάδο απορριμάτων. Και δεν μιλάμε απλά για τα χρήματα που μπορεί να μην φτάνουν να ζείτε καλά μαζί. Εκεί ίσα ίσα που θα δενόσασταν ως ζευγάρι. Μιλάμε για τις συμπαντικές οικονομικές διαφορές του τύπου: εσύ θες να χαλάς το μισθό σου σε πανάκριβα παπούτσια (καλά κάνεις εφόσον αυτό θέλεις) αλλά εκείνος μαζεύει και την τελευταία δεκάρα για να χρίσει το τσαρδάκι σας πετραδάκι πετραδάκι.

4. Ό,τι κι αν κάνει, σε εκνευρίζει:

Όλα επάνω του σε τσαντίζουν. Μα θα ρωτήσεις, γιατί να τα φτιάξεις με κάποιον που σε εκνευρίζει εξαρχής. Εμείς οι γυναίκες κάνουμε τέτοια λάθη. Είτε γιατί ήταν καλό παιδί, είτε γιατί ήταν αυτό που οι φίλες ονόμαζαν κελεπούρι, είτε γιατί είχες να κάνεις δεσμό 2 χρόνια, το έκανες το ολίσθημα. Το θέμα είναι ότι με τον καιρό άρχισαν να σε εκνευρίζουν τα πάντα γύρω και πάνω του. Από τον τρόπο που σε αγγίζει μέχρι και τον τρόπο που τρώει ή που κρατάει το κινητό του. Ακόμα κι εκείνο το χαζό χαμόγελό του που κάποτε έβρισκες χαριτωμένο και εκείνα τα φιλιά που διασκέδαζες να σου δίνει. Τώρα τα αποφεύγεις όπως ο Διάβολος το λιβάνι. Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη. Τέλος, τέλος, τέλος!

5. Η σεξουαλική σας ζωή απλά δεν υφίσταται:

Όταν γνωριστήκατε και τα βρήκατε, δεν ξεκολλούσατε ο ένας πάνω από τον άλλο, σε βαθμό που ζευγαρώνατε σαν τα κουνέλια. Και παρόλο που μια φυσική φθορά (ακόμα και στο σεξ) είναι λογική, δεν είναι καθόλου λογικό να έχεις να τον δεις γυμνό από προχτές το πρωί που έτυχε να κάνει ντουζάκι κι εσύ να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Υπάρχουν τρόποι για να ξυπνήσεις την πεσμένη σου λίμπιντο και οφείλεις να τους δοκιμάσεις πριν να φύγεις από τη σχέση αυτή. Κατά τα άλλα, αν ευχαριστιέσαι το σεξ με κάποιον άλλο εκτός από το αγόρι σου, τι την θες τη σχέση;;;

Και έπεται συνέχεια αφορμών χωρισμού, στο δεύτερο μέρος, σε λίγες ημέρες...

[women only]