promotional banner

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λυματολάσπη στη γεωργία;


Η διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ...
Λάρισας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, συζήτησε τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για τη χρησιμοποίηση της επεξεργασμένης λυματολάσπης, η οποία προέρχεται από την επεξεργασία οικιακών και αστικών λυμάτων στη γεωργία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Στην εν λόγω σύσκεψη, τονίστηκε ότι θα πρέπει να τηρηθούν απαραίτητα όλα όσα προβλέπονται στην Υπουργική απόφαση 80568/4225/91, προκειμένου να υπογραφεί στη συνέχεια από τον κ. Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό, η σχετική απόφαση χορήγησης άδειας χρήσης της επεξεργασμένης λυματολάσπης.

Ακόμη, συζητήθηκε ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την ταχύτερη έκδοση της απόφασης, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλισθεί η καταλληλότητα της λυματολάσπης, η καταλληλότητα των εδαφών όπου θα χρησιμοποιηθεί και η διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει καμιά παρενέργεια από αυτή τη χρήση .

Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν ο Αντινομάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Βασίλης Ντόκος, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Ζδουκόπουλος, από το ΕΘΙΑΓΕ ο διευθυντής του ΙΧΤΕΛ κ. Χρήστος Τσαντήλας και ο τακτικός ερευνητής κ. Βασίλης Σαμαράς.