promotional banner

Μήπως ενώ εσύ νομίζεις ότι οι φίλες στα δύσκολα φαίνονται, εκείνες σου σκάβουν το λάκκο;


Γράφει η Κατερίνα Πατούλια

Μήπως η κολλητή που πιστεύεις ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ, ήδη ξοδεύει τα 30 της αργύρια; Ποιά είναι τα σημάδια που πρέπει να σου δείξουν ότι η κολλητή σου ήρθε από την κόλαση; Πώς θα καταλάβεις ότι το κορίτσι εκείνο που υποτίθεται πέφτει στη φωτιά για εσένα, είναι έτοιμο να σε καταστρέψει. Διάβασε τα γνωρίσματα της άσπονδης φίλης και μακρυά από μας!
Στη χαρά της... χαίρεται και για εσένα:

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που η δική της ζωή δεν πηγαίνει καλά, τρως όλες τις κατάρες και τη γκρίνια της. Όσο είναι εργένισσα, θάβει τον εκάστοτε δεσμό σου, ενώ όταν εκείνη βρίσκει τον έρωτα, χαίρεται και για εσένα. Σκέψου απλά, ότι η φιλία σας θα έπρεπε να είναι ανιδιοτελής και να μην στηρίζεται στην δική της ευτυχία και μόνο. Άλλωστε, όποτε εκείνη είναι χαρούμενη, εσύ χαίρεσαι ακόμα περισσότερο.

Δεν σου επιτρέπει να κάνεις νέες φιλίες:

Αν η κολλητή/κολλητές σου πιστεύουν ότι είστε μια κλειστή κάστα, ένας κύκλος που δεν χωράει νέα άτομα, κινδυνεύεις να μείνεις μόνη κάποια στιγμή. Είναι προφανές ότι ένα άτομο που σε αναγκάζει να αποκλείεις ανθρώπους από τη ζωή σου, είναι υπερβολικά ζηλιάρα και ενδεχομένως πιστεύει ότι δεν έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας που διαθέτεις εσύ. Όσο συνεχίζεις να διώχνεις πιθανές φίλες εξαιτίας της, κινδυνεύεις να μείνεις μόνη, αν και όταν τσακωθείτε στο μέλλον.
Μπλέκεται διαρκώς μέσα στα πόδια και στη σχέση σου:

Είτε φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, είτε τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει στη ζωή της, αυτή η κολλητή μπλέκεται διαρκώς στη σχέση και στα πόδια σου. Δεν υπάρχει εκδήλωση και δραστηριότητα που να κάνεις χωρίς να την περιλαμβάνει. Οι καυγάδες με τον αγαπημένο σου για τη συμπεριφορά της, έχουν γίνει συχνό φαινόμενο. Αν δεν θέλεις να καταλήξετε οι δυο σας (εκείνη κι εσύ), καλύτερα να αφήσεις την κολλητή που παίζει τον τροχονόμο στη ζωή σου.

Σε θάβει με τα χειρότερα λόγια πίσω από την πλάτη σου:

Ευτυχώς για εσένα, προσφάτως έμαθες τα φτυαρίσματα που έριχνε η κολλητή για εσένα πίσω από την πλάτη σου. Και δεν μιλάμε μόνο για μυστικά που της είχες εξομολογηθεί και φρόντισε να τα διοχετεύσει σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Η κολλητή αυτή φροντίζει να αραδιάζει ένα σωρό ψέματα για εσένα και καλό είναι να την απομακρύνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Έχει κοιμηθεί με το αγόρι σου:

Αυτό δεν είναι σημάδι, είναι ανακοίνωση στη γιγαντοοθόνη του ΟΑΚΑ! Αν για οποιοδήποτε λόγο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ακόμα κι αν της το ζήτησες εσύ) η κολλητή σου κοιμήθηκε με το αγόρι σου, εννοείται ότι πρώτα πρέπει να ξεφορτωθείς το αγόρι και κατόπιν την φίλη σου. Αν η κολλητή σου σε απατήσει μια φορά, να είσαι σίγουρη ότι θα το ξανακάνει.

Μιμείται κάθε σου κίνηση:

Αγοράζει ακριβώς ό,τι κι εσύ. Παραγγέλνει ό,τι παραγγείλεις και το γούστο της αλλάζει ακριβώς ταυτόχρονα με το δικό σου. Το ίδιο και τα ενδιαφέροντα της. Δεν είναι θέμα ταύτισης, όπως μπορεί να νομίζεις. Είναι θέμα αντιγραφής. Εκείνη βέβαια, σπεύδει να το διαψεύσει, φροντίζοντας να παρουσιάσει το κάθε τι ως δική της ιδέα: "Α, ναι, εγώ της είπα ότι είναι καιρός ν' αλλάξει χτένισμα. Η καημένη δεν έχει ιδέα από μόδα".
Σου ζητάει χάρες, που δεν ανταποδίδει ποτέ:

Μπορεί να την περιμένεις μιάμιση ώρα για να ετοιμαστεί για την έξοδο σας, αλλά δεν θα σε περιμένει ούτε δύο λεπτά για ν' αλλάξεις ταμπόν. Θα σου ζητήσει να βγάζεις τον σκύλο της βόλτα στις διακοπές, αλλά εκείνη δεν θα ταΐσει τη γάτα σου ούτε για ένα σαββατοκύριακο. Επικαλείται τη φιλία σας κάθε φορά που θέλει να ξεφορτωθεί μια αγγαρεία, αλλά δεν θα χαλάσει το πρόγραμμα της ούτε για να σε παραγορήσει που χώρισες με τον αγαπημένο σου.

Προσπαθεί να τραβήξει τα φώτα επάνω της:
Υπάρχουν πολλές κοπέλες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να τραβούν τα φώτα της προσοχής στραμμένα επάνω τους. Αν η κολλητή σου είναι μία από αυτές, πολλές φορές θα νιώσεις έντονη την προσπάθειά της να κλέψει ακόμα και την ανάσα σου. Μπορεί να της ανακοινώνεις ότι παντρεύεσαι και εκείνη να σε κατηγορεί ότι πηδάς από θέμα σε θέμα.

Ζει μέσα στη μιζέρια:

Λες και ζει κάτω από ένα μαύρο συννεφάκι , η κολλητή αυτή γκρινιάζει και παραπονιέται για όλα: από τον σύντροφο που δεν έχει, μέχρι τη λάμπα που της κάηκε στο μπάνιο. Ωστόσο δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τα πράγματα και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Αν παρ όλες τις προσπάθειες σου, το κορίτσι αυτό, συνεχίζει να μαυρίζει και τη δική σου ζωή, καλό είναι να την ξεφορτωθείς πριν να σου κολλήσει τη μιζέρια και την γκαντεμιά της. [πηγή]