promotional banner

Sex: Είναι αφροδισιακή η σοκολάτα;


Κεράστε την αγαπημένη σας μία σοκολατίτσα πριν αρχίσετε να επιδίδεστε σε ερωτικές περιπτύξεις.

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών (ανδρογόνα) που υπάρχουν σε μικρές ποσότητες και στο γυναικείο οργανισμό δεν συνδέονται καθαρά με τη σεξουαλική λειτουργία, εντύπωση που υπήρχε μέχρι πρόσφατα. Οι ειδικοί παλαιότερα υπέθεταν ότι τα επίπεδα των ανδρογόνων ευθύνονται κατά ένα μέρος όταν η γυναίκα έχει μικρό ενδιαφέρον ή ικανοποίηση από το σεξ, χωρίς πάντως να υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό.

Επίσης, επικρατεί η άποψη ότι η σοκολάτα αποτελεί αφροδισιακή τροφή. Μερικοί λένε ότι η σοκολάτα είναι καλύτερη από το σεξ και άλλοι τα συνδέουν. Είναι, όμως, πραγματικά αφροδισιακή; Η απάντηση είναι ναι! Η παρουσία καφεΐνης, θεοβρωμίνης και φαινυλεθυλαμίνης κάνει την καρδιά να χτυπά γρήγορα, ενώ μπορεί ακόμη και να μας ζαλίσει λίγο, ενδείξεις που συνδέουν σοκολάτα και σεξ. Ουρολόγοι σε νοσοκομείο του Μιλάνου ρώτησαν 200 γυναίκες για την κατανάλωση σοκολάτας και την ερωτική ικανοποίηση. Στην έρευνα, οι γυναίκες που κατανάλωναν σοκολάτα είχαν τα υψηλότερα επίπεδα ερωτικής επιθυμίας, διέγερσης και ικανοποίησης.

Εξάλλου, όπως η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατάτε τη φόρμα σας, έτσι και το σεξ σε τακτική βάση είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε την ερωτική σας ικανότητα. Και όπως ακριβώς ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε γυμναστική, έτσι ποτέ δεν είναι αργά για σεξ. Μην ξεχνάτε ότι η σημαντικότερη ερωτογενής ζώνη είναι το μυαλό: η φαντασία σας θα παίξει τον πρώτο ρόλο.

Πολλοί, βεβαίως, υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι σαν το ποδήλατο: όσα χρόνια και να περάσουν, δεν το ξεχνά κανείς... Τρόποι να οδηγήσετε ποδήλατο υπάρχουν πολλοί και διακρίνονται από διαφορές στην επιδεξιότητα, στις φιγούρες, στην ασφάλεια κ.λπ. Αντίστοιχα, η ποιότητα του σεξ είναι ουσιαστικός και κεφαλαιώδης παράγοντας επιτυχημένης σεξουαλικής ζωής. ’λλωστε, κάνοντας σεξ μαθαίνει κανείς να κάνει καλύτερο σεξ, άρα το τερπνόν μετά του... τερπνού, άντε και ωφελίμου (όταν είμαστε προσεκτικοί)!