promotional banner

Πως είναι το Sex στη μέση ηλικία;


Οι άντρες δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή συγκριτικά με τις γυναίκες.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σικάγου εξηγεί ότι η πλειονότητα των έγγαμων ή των ατόμων που έχουν σύντροφο παραμένουν σεξουαλικά δραστήριοι κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της ζωής τους, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν 27.500 άτομα 40-80 ετών, από 29 χώρες.

* Η δημοσκόπηση εξέτασε το πώς έβλεπαν οι συμμετέχοντες τη σεξουαλική τους ζωή, την υγεία τους και την ευτυχία. Από τις απαντήσεις που έδωσαν προέκυψε ότι μεγαλύτερη αναλογία ατόμων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, όπου άντρες και γυναίκες έχουν ισοτιμία στη σχέση τους, απολάμβαναν το σεξ σωματικά και συναισθηματικά.

* Ένα μικρότερο ποσοστό ανθρώπων ανέφερε απόλαυση από τη σεξουαλική ζωή σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες φτωχότερων χωρών. Αλλά το φυλετικό κενό παρέμενε σε παγκόσμιο επίπεδο.

* Τα περισσότερα άτομα που ρωτήθηκαν τυχαία ήταν έγγαμα, αν και υπήρχε προφανής κλίση προς συμμετέχοντες που ήταν διατεθειμένοι να μιλήσουν για το σεξ και προς αστικούς πληθυσμούς σε λιγότερο ανεπτυγμένα έθνη.

* Σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στις δυτικές κοινωνίες ανέφεραν ότι η σεξουαλική τους ζωή ήταν πολύ έως εξαιρετικά ικανοποιητική, αν και μερικές χώρες ήταν ευτυχέστερες από άλλες.

* Σχεδόν τέσσερις στους πέντε μεσήλικες έως ηλικιωμένους Αυστριακούς, για παράδειγμα, βαθμολόγησαν υψηλά τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ σημαντικά λιγότεροι ενήλικοι στη Γαλλία και τη Σουηδία είχαν την ίδια άποψη.

* Στις ΗΠΑ, περίπου τα τρία τέταρτα των αντρών και τα δύο τρίτα των γυναικών ανέφεραν ότι ήταν αρκετά έως πολύ ικανοποιημένοι με τη σωματική και συναισθηματική πλευρά της σεξουαλικής τους ζωής. Στην Ιαπωνία, αντίθετα, μόλις το 18% των αντρών και το 10% των γυναικών απάντησαν ότι ήταν ευχαριστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ στην Ταϊβάν μόνο το 7% των γυναικών δήλωσε ότι το σεξ ήταν πολύ σημαντικό στη ζωή τους.