promotional banner

Sex χωρίς προφύλαξη;


Σήμερα, κυκλοφορούν νέα εξελιγμένα αντισυλληπτικά χάπια, αλλά πρέπει να είστε ενημερωμένοι πριν τα χρησιμοποιήσετε.



Γιατί να το επιλέξετε; * Έχει ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 100% με ελάχιστες παρενέργειες, εφόσον βέβαια ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού. * Προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. * Βελτιώνει τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας. * Αποτρέπει την εξωμήτρια κύηση. * Έχει ευνοϊκή επίδραση στις καλοήθεις παθήσεις του μαστού.

Τι πρέπει να προσέξετε; * Απαιτείται ένας συνεχόμενος μήνας λήψης για να αποκτήσει ο οργανισμός αντισυλληπτική προστασία. * Τους 2-3 πρώτους μήνες μπορεί να παρουσιαστούν μικροενοχλήσεις, όπως ελαφρύς πονοκέφαλος ή ενόχληση χαμηλά στην κοιλιά. * Αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα και δεν υποχωρούν, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Το «τρίμηνο χάπι»: Η διαφορά αυτών των νέων αντισυλληπτικών χαπιών -που ήδη κυκλοφορούν στις ΗΠΑ- από τα κλασικά συνίσταται στο ότι πρέπει η λήψη τους να γίνει συνεχόμενα για 12 εβδομάδες ή 84 ημέρες. Σύμφωνα με τους παρασκευαστές τους, η χρήση δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, δεν μειώνει τη γονιμότητα, αλλά μπορεί να αυξηθούν οι πιθανότητες θρομβώσεων και εγκεφαλικών καθώς και καρδιαγγειακών παθήσεων αν η γυναίκα καπνίζει.

Επείγουσα αντισύλληψη: Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως «το χάπι της επόμενης μέρας» και χορηγείται σε περιπτώσεις που έγινε εκσπερμάτιση χωρίς προφυλακτικά μέτρα. Λαμβάνονται 2 χάπια μέσα σε 72 ώρες από τη συνουσία και άλλα 2 τις επόμενες 12 ώρες. Η δράση τους είναι ανάλογη με των αντισυλληπτικών χαπιών και προφυλάσσουν σε αναλογία 75%. Είναι ασφαλή για την υγεία της γυναίκας και παρουσιάζουν μικρές παρενέργειες, όπως ναυτία και εμετό. Σε περίπτωση αποτυχίας της αντισύλληψης, η εγκυμοσύνη μπορεί να συνεχισθεί χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για το έμβρυο.