promotional banner

Sex: Δικαίωμα στην απόλαυση


Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό γιατί δεν χαλαρώνουν στη διάρκεια του σεξ.

Μερικές γυναίκες δεν έχουν οργασμό ή έχουν πολύ σπάνια. Αυτό έχει να κάνει με υποσυνείδητους φόβους. Για παράδειγμα, μια γυναίκα μπορεί να νιώθει ότι αν παραδοθεί, αν αφεθεί πλήρως στο σύντροφό της, θα πληγωθεί. Ή ακόμη, ότι αν χάσει έστω και στιγμιαία τον έλεγχο του εαυτού της -κάτι το οποίο συμβαίνει κατά τον οργασμό- μπορεί να κινδυνέψει. Υπάρχουν βέβαια και γυναίκες που μπορούν να έρθουν σε οργασμό, αλλά, είτε από ντροπή είτε από έλλειψη αυτοπεποίθησης, δεν τολμούν να ζητήσουν αυτά που χρειάζονται. Κάποιες γυναίκες προσποιούνται. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από την πιθανότητα της απόρριψης από το σύντροφό τους ως ανεπαρκείς.
* Τι είναι, όμως, ο οργασμός; Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της σεξουαλικής επαφής, όπου και οι δύο σύντροφοι έχουν δικαίωμα στην απόλαυση. Το πρόβλημα ξεκινά όταν η γυναίκα αυτό το ανάγει σε υποχρέωση και μπαίνει σε ένα πολύπλοκο κυνήγι αναζήτησής του κάτω από λάθος συνθήκες.
* Το κύριο όργανο των σεξουαλικών ερεθισμάτων στη γυναίκα είναι η κλειτορίδα. Στο σεξ η κλειτορίδα συμμετέχει πάντα. Το 93% των γυναικών αδυνατεί να φτάσει σε οργασμό μόνο με τη διείσδυση στον κόλπο. Ο παλαιότερος διαχωρισμός κλειτοριδικού και κολπικού οργασμού θεωρείται ξεπερασμένος, αφού το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου εσωτερικά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία στη διέγερση. Τα σημεία στην είσοδο του κόλπου και η γύρω περιοχή είναι αρκετά ευαίσθητα για να εξασφαλίσουν τον οργασμό.
* Τα προκαταρκτικά και ο ειλικρινής διάλογος στο ζευγάρι για το τι τους ευχαριστεί παρατείνουν το χρόνο της επαφής, που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ταυτόχρονος οργασμός βεβαίως και υπάρχει. Είναι επικίνδυνο όμως το κυνήγι του. Αν έρθει μόνος του είναι το καλύτερο, αλλιώς μπαίνοντας στη διαδικασία να τον προσπαθείς μπορεί να χάσεις τη στύση ή ακόμα να μην καταφέρεις να φτάσεις καθόλου σε οργασμό. Πάντως, το σεξ είναι πολλά πράγματα μαζί και δεν είναι απαραίτητα οργασμός.