promotional banner

Sex υπό προϋποθέσεις!!!


Η εναλλαγή συντρόφων δεν βλάπτει την υγεία του γυναικείου γεννητικού συστήματος, αλλά υπό όρους.

Ναι μεν η πικάντικη ερωτική ζωή δεν εγκυμονεί κινδύνους, όμως αυτό ισχύει υπό προϋποθέσεις. Πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψη οι κανόνες υγιεινής, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση.

Από τη στιγμή που μια γυναίκα έρθει για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή, υποχρεούται μέσα στο πρώτο δίμηνο να επισκεφτεί το γυναικολόγο για την πρώτη γυναικολογική εξέταση και λήψη τεστ Παπανικολάου. Οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι στην εφηβική ηλικία. Μια νεαρή γυναίκα χωρίς πρότερη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι αρκετά εκτεθειμένη λόγω απειρίας σε σειρά κινδύνων, όπως εξωτερική βία ή βιασμός, ενώ η απότομη ρήξη του παρθενικού υμένα στην πρώτη προσπάθεια μπορεί να προκαλέσει βαριά αιμορραγία.

Για τη σεξουαλική υγεία: Ο γυναικολόγος θα πρέπει να ενημερώσει και να προτείνει τη σωστή λήψη αντισυλληπτικού, χωρίς κάπνισμα και χωρίς αλκοόλ. Υπάρχει πλήθος από αντισυλληπτικά (για έφηβες με λίγα κιλά, για γυναίκες που κάνουν δίαιτα, για γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, αλλά και για εκείνες που έχουν ακμή). Έπειτα από λήψη ιστορικού, εξαιρούνται για χρήση αντισυλληπτικού χαπιού οι καπνίστριες, οι πάσχουσες από σακχαρώδη διαβήτη, φλεβική ανεπάρκεια, καρδιολογικά προβλήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Χάπι ή προφυλακτικό; Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει το μήνυμα της παράλληλης χρήσης, αντισυλληπτικού για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και προφυλακτικού για την προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Υγιεινή: Εξωτερική καθαριότητα της ευαίσθητης γεννητικά περιοχής με ειδικά κρεμοσάπουνα και εσωτερικές πλύσεις με χρήση πουάρ (γύρω στα 300ml, το προμηθεύεστε από το φαρμακείο). Στο πουάρ χρησιμοποιούνται διαλύματα από χαμομήλι ή μαγειρική σόδα, είτε φτιαγμένα στο σπίτι είτε σε έτοιμα σκευάσματα από τα φαρμακεία. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται ο κόλπος καθαρός, με συχνότητα πλύσεων από μία μέχρι πολλές φορές το μήνα.