promotional banner

To πουθενά του Δημήτρη Παπαιωάννου


Πρόκειται για το Πουθενά, την ολόφρεσκη δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος, έχοντας στο πλευρό του τον Coti K, τον Ζάφο Ξαγοράρη, τον Αλέκο Γιάνναρο, τον Θάνο Παπαστεργίου και 25 ερμηνευτές, συνθέτει ένα site-specific έργο για το θεατρικό χώρο, το χώρο-μηχανή που μεταβάλλεται διαρκώς και καθορίζεται από την ανθρώπινη παρουσία, για να σημαίνει αμέτρητους τόπους, ενώ έχει σχεδιαστεί για να είναι κανένας.
Το Πουθενά είναι ένα έργο σε εξέλιξη, που θα συντίθεται μέχρι την τελευταία στιγμή, θα έχει μικρή διάρκεια και θα παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα με μειωμένο εισιτήριο. Η πρώτη του παράσταση θα είναι στις 14 Οκτωβρίου.

Εκτός από το Πουθενά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου έχουν και οι τρεις διεθνείς μετακλήσεις, που θα ανέβουν στην Αθήνα τον χειμώνα. Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός Έιρικ Στούμπε θα παρουσιάσει την Κυρία Της Θάλασσας του Ίψεν, ο ήδη γνωστός στην Ελλάδα Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις θα επανέλθει με μια διασκευή του Καζαντζάκη, ενώ ο Γάλλος Λοράν Σετουάν θα ανεβάσει τον Λεόντιο Και Λένα του Μπίχνερ.