promotional banner

Αποζημίωση 138 εκατ. δολαρίων διεκδικεί η Κάστερ Σεμένια


Τόσους μήνες η Κάστερ Σεμένια παρακολουθεί να παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος της, κάνοντας κακό στην καριέρα και τη ζωή της. Τώρα ήρθε η σειρά της...

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μετά την γκάφα της και τη διαρροή στον Τύπο για την αμφιβολία που υπήρχε σχετικά με το φύλο της 18χρονης πρωταθλήτριας και λίγο αργότερα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις εξετάσεις που έκανε, τα αποτελέσματα των οποίων έδειχναν ότι είναι ερμαφρόδιτη. Έδειξε πρόθυμη να διαθέσει το ποσό για την εγχείριση της νεαρής αθλήτριας σε περίπτωση που θέλει να αλλάξει φύλο, της επέτρεψε να κρατήσει το μετάλλιο στα 800μ., αλλά δεν ήταν αρκετά.


Η Νοτιοαφρικανή παγκόσμια πρωταθλήτρια έβλεπε να πρωταγωνιστεί κάθε μέρα σε ένα σίριαλ που η ίδια δεν ήθελε να λάβει μέρος, περνώντας από μια διαδικασία ιδιαίτερα ψυχοφθόρα που είχε αντίκτυπο και στην καριέρα της. Έτσι, αποφάσισε να πάρει η ίδια την κατάσταση στα χέρια της.

Όπως έγινε γνωστό, η Σεμένια ετοιμάζεται να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού το δίκιο, την ηρεμία της και τη δυνατότητα να ζήσει και πάλι φυσιολογικά. Όσο μπορεί τουλάχιστον. Η 18χρονη θα κινηθεί εναντίον της IAAF και της Ομοσπονδία Στίβου της Ν.Αφρικής, διεκδικώντας αποζημίωση 120 εκατ. δολαρίων από την πρώτη και 18 εκατ. από τη δεύτερη, με την αιτιολογία της παραβίασης του ιατρικού απορρήτου.

Μπορεί μετά τα όσα έγιναν η Παγκόσμια Ομοσπονδία να εγγυήθηκε άκρα μυστικότητα από εδώ και πέρα, ωστόσο η δέσμευση αυτή δεν ήταν ικανή για να αποφύγει τη δικαστική διαμάχη, αφού το κακό είχε ήδη γίνει.

[πηγή]