promotional banner

Τα 20 καλύτερα video clips του 2009



Η σειρά είναι τυχαία


Δείτε τα βίντεο



1) Wax Tailor (ft.ASM) - Say yes

Αισθητικά εχει στοιχεία ρετρό , παλιομοδίτικου ,urban και ethnic ενώ αποκαλύπτει καυστικές προθέσεις και διαθέσεις μέσα πάντα από το στοιχείο της σάτιρας. Σε συνδυασμό με το κομμάτι που αποτελεί άλλη μια εμπνευσμενη παραγωγή του Wax Tailor, σίγουρα κάνει την διαφορά!





2) Coldplay - Life in Tecnhicolor

Οι Coldplay γίνονται μαριονέτες και δίνουν συναυλία στο κουκλοθέατρο ενός νηπιαγωγείου μέχρι που στο τέλος τα σπάνε μπροστά στα μάτια των έκθαμβων παιδιών, γονέων και κηδεμόνων.





3) Pendulum – Showdown

Γροθιά στο στομάχι και μάλιστα γένους θυληκού. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και γύρισμα από το sequel του Fight Club το οποίο θα έχει ως πρωταγωνίστριες γυναίκες.



4) No Age - Losing Feeling

Το ωραιότερο οπτικό οδοιπορικό στο πως μπορεί να φαίνεται η ζωή απ’ το πάτωμα.



5) Girls - Lust for life

Το βίντεο αυτό δεν παίχτηκε ποτέ στο MTV καθότι κρίθηκε ακατάλληλο τόσο για τις σκηνές γυμνού που περιέχει όσο και για τον gay friendly χαρακτήρα του. Από αισθητική όμως σκίζει!



6) Parov Stelar ft. Lilja Bloom - Coco

Στη λογική ταινίας και μάλιστα του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου με θολά χρώματα, σκοτεινά σημεία , αφαιρετικά πλάνα και μυστηριώδη ,προκλητική υπόθεση που έχει ωστόσο δραματική κατάληξη.



7) Bloc Party - One Month Off

Τα παιδικά παραμύθια μπλέκονται με τον πόλεμο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα μελαγχωλικό.



8) Lenny Kravitz - Let Love Rule (Justice Remix)

Για το εξαιρετικό σκηνοθετικό εύρημα –και το ρεμίξ τα «σπάει» επισης...



9) Wyclef Jean - Warriors Anthem

Εδώ τα credits δεν πηγαίνουν στο concept αλλά στην ουσιαστική διαφοροποιήση της αισθητικής του video από τις υπερπαραγωγες της gangsta, r n' b κουλτούρας και της λάμψης του bling bling. Απόλυτη ταύτιση εικόνας, παραγωγής και στίχων.



10) Glasvegas - Flowers & Football Tops

Βραβευμένο video clip για την αισθητική του και τα προσεγμένα οπτικά του εφέ.



11) Flaming Lips - Watching the planets

Δεν θα το βρείτε ούτε στο Youtube, ούτε στο Dailymotion. Προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο διαδίκτυο και διαδόθηκε ταχύτατα στη μπλογκόσφαιρα. Δείτε το στο www.nme.com/video/bcid/49582897001 και θα διαπιστώσετε γιατί εκτός και αν είστε ευαίσθητοι σε θέματα γυμνής σαρκός.



12) The Mae Shi - R U Professional

Σπουδαίο κομμάτι-φόρος τιμής στον επικό ηθοποιό Christian Bale.



13) Sophie Delila - Nature Of The Crime

Το concept του video δεν είναι κάτι το εξαιρετικά πρωτότυπο ωστόσο δημιουργεί την αίσθηση οτι η εικόνα δεν συγχρονιζεί την επιθετική της διάθεση με την χαλαρή μουσική και ενώ θα περίμενε κάνεις αυτό να λειτουργεί αρνητικά , όλως παραδόξως το αποτέλεσμα είναι πολύ ελκυστικό.





14) The Walkmen - On the water

Καταπληκτικό 3D animation, με θέμα περίεργο και άσχετο, που καταφέρνει όμως να κολλήσει άψογα με το σπαραχτικό τραγούδι των Walkmen.




15) Prodigy - Warrior's Dance

Ανθρωποειδή πακέτα τσιγάρα, μπαίνουν σε μία pub, βάζουν φωτιά και εξαφανίζονται. Παρανοϊκό όσο και η μπάντα.





16) Matt & Kim - Lessons Learned

Το βιντεοκλίπ της χρονιάς κι ένα απ’ τα καλύτερα της δεκαετίας. Μέχρι και την τελευταία σκηνή (spoiler alert).



17) Ayo - Lonely

Δύο κατηγορίες εικόνων έρχονται στο μυαλό μου όταν ακούω την Ayo: εικόνες από χώρες της Αφρικής και εικόνες με πολλά χρώματα. Ε, αυτό το video αποτυπώνει ακριβώς αυτήν την αίσθηση, δείτε το και θα καταλάβετε.



18) Athlete - Black Swan Song

Ευτυχισμένες και τραγικές στιγμές ενός στρατιώτη κάπου στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο τέλος μάλιστα μπλέκονται μεταξύ τους, δείχνοντας ίσως πόσο απέχει η χαρά με την λύπη. Υπέροχο επίσης και το κομμάτι.



19) Uffie - Pop the Clock

H γαλλική δισκογραφική εταιρεία Ed Banger επιστρέφει με την Uffie και ένα βίντεο που απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο το lifestyle των hipsters των 00s.



20) White Denim - I Start To Run

Ένα διεστραμμένος τύπος ζητάει από έναν έφηβο να τρέξει για την ζωή του και παράλληλα από τους White Denim να παίξουν μουσική. Έλα όμως που ο πιτσιρικάς βρίσκει τον τρόπο για την αντεπίθεση του.





[cosmo.gr]