promotional banner

Δείξε χαρακτήρα: 5 καταστάσεις που σε ξεμπροστιάζουν


Στο πεδίο των κοινωνικών σχέσεων (είτε με φίλους, συγγενείς ή το άλλο μας μισό), όλοι προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έλα όμως, που είμαστε άνθρωποι και κάνουμε σφάλματα. Και έρχονται κάποιες καταστάσεις που θέλεις να κρυφτείς και να μείνεις στα επιτρεπτά κοινωνικά όρια συμπεριφοράς αλλά ξυπνάει μέσα στο το πράσινο ανθρωπάκι, ένα μικρός Χαλκ. Ποιές καταστάσεις μπορούν να φανερώσουν τον πραγματικό σου χαρακτήρα και πώς να τις αντιμετωπίσεις με τον πιο ανώδυνο τρόπο;
1.Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μας:

Ένα ταξίδι μπορεί να σε φέρει κοντά με τις κολλητές ή το άλλο σου μισό, αλλά μπορεί και να σε στείλει και μίλια μακρυά. Συχνά, και ειδικά σε νέες σχέσεις ή φιλίες, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνήθειες του άλλου αλλά και ούτε πως θα δέσουν αυτές με τα δικά μας χόμπι και ενδιαφέροντα. Μπορεί οι κολλητές να θέλουν να κάνουν 8 ώρες σκι κι εσύ να θες να χορεύεις στο κλαμπ του σαλέ για οχτώ ώρες επίσης. Έπειτα, μπορεί το άλλο σου μισό να είναι σπιτόγατος και να θέλει να μείνετε αγκαλιασμένοι στο ξενοδοχείο, ενώ εσύ να θέλεις να επισκεφτείς όλα τα μουσεία της πόλης που έχετε επισκεφτεί. Σε κάθε περίπτωση, ένα ταξίδι (άνω των 2 ημερών) εύκολα μπορεί να αποκαλύψει τον πραγματικό σου χαρακτήρα.
2. Αρρώστησα και θέλω θαλπωρή:

Ένα απλό κρυολόγημα ή μια γριπούλα, μπορεί να κάνει γνωστό το αληθινό σου πρόσωπο. Συνήθως, οι άνθρωποι που αρρωσταίνουν και αναγκάζονται να πέσουν στο κρεβάτι του πόνου, είναι πιο ευάλωτοι και πιο ευέξαπτοι. Ακριβώς όπως συμβαίνει με ένα πληγωμένο ζώο που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του γλείφοντάς τες, έτσι και εσύ εφόσον αρρωστήσεις, χάνεις τον έλεγχο του εαυτού σου. Στην περίπτωση που δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου όντας γριπιασμένη, προσπάθησε να συμπονέσεις τους ανθρώπους που σε περιποιούνται. Ίσως δεν σου αρέσει η κοτόσουπα που σου σερβίρουν, αλλά ένα ευχαριστώ και ένα χαμόγελο δεν βλάπτουν.

3. Μέσα στον καυγά, ανταλλάξαμε λόγια βαριά:

Η δίνη ενός καυγά (επί του επαγγελματικού ή του προσωπικού) μπορεί να σου αποκαλύψει τι είδους άνθρωπος είσαι. Είσαι συμπονετική, ξεροκέφαλη, υποχωρητική, αγενής ή κριτικάρεις τα πάντα; Ο τρόπος που τσακώνεσαι αποκαλύπτει το πόσο ακούς τους άλλους και μπορείς να συμβιβαστείς στη ζωή σου. Φυσικά, σε αυτές τις λεκτικές διαμάχες, το υποσυνείδητο παίρνει τον έλεγχο πολλές φορές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να ανταλλάσεις κουβέντες βαριές που αν και μετανιώνεις, ξέρεις καλά ότι ισχύουν.

4. Διαγωνισμός αληθινών χαρακτήρων:

Όποιο κι αν είναι το έπαθλο, μικρό ή μεγάλο, σοβαρό ή μη, ένας διαγωνισμός μπορεί να αποκαλύψει τον πιο άσχημο εαυτό σου. Πολλές από τις συμπεριφορές που δείχνουν οι άνθρωποι στη διάρκεια ενός διαγωνισμού έχουν να κάνουν με βρώμικο παιχνίδι, αντιπαλότητα και διασπορά ζιζανίων κατά του αντιπάλου. Αυτή η κακή συμπεριφορά πηγάζει από την ανικανότητα που έχουν κάποια άτομα στο να δεχτούν μια ήττα. Αν μπορείς να δεχτείς την ήττα σου, σημαίνει ότι έχεις κατακτήσει ένα καλό επίπεδο ωριμότητας και γενικά είσαι μεγαλωμένη με σωστά πρότυπα συμπεριφοράς και όχι πατώντας επί πτωμάτων.

5. Οδηγώ και σε σκέφτομαι:

Ειδικά, η οδήγηση στους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, είναι ένας διαρκής αγώνας συγκράτησης των νεύρων μας. Ο τρόπος που οδηγείς, θα αποκαλύψει το πόσο σχιζοφρενής, παρορμητική ή απρόσεκτη είσαι. Και στην αντίπερα όχθη, ταυτόχρονα θα μάθεις πόσο τσαγανό διαθέτεις. Ο δρόμος είναι μια δοκιμασία όπως και οι ζωή άλλωστε. Οι ειδικοί επιμένουν ότι ο τρόπος που αντιδράς στη δοκιμασία αυτή, μπορεί να αποκαλύψεις και το πως ζεις τη ζωή σου. Σαν φοβισμένη γιαγιά μπροστά στο τιμόνι ή σαν το Σουμάχερ στη Φόρμουλα 1.

[women only]