promotional banner

Επιδοτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια


Από 50 έως 100 εκατομμύρια ευρώ θα είναι το ποσό της επιδότησης για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σταδιακά, σε βάθος τουλάχιστον μιας τετραετίας, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ.

Τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας, οι οποίοι θα αξιολογούν τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις.

Για το θέμα των τελών για την ΕΡΤ μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, η κ. Μπιρμπίλη τόνισε «ότι σήμερα δεν έχουμε εικόνα για το τι πληρώνουμε για την ενέργεια, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που ξεπερνάει το υπουργείο Περιβάλλοντος και μέσα στο 2010 θα μπορούμε να το συζητήσουμε με τα συναρμόδια υπουργεία».

Τέλος, η υπουργός δήλωσε ότι με το νέο πρόγραμμα της ΔΕΗ «στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό των λιγνιτικών μονάδων». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ένα μέρος των παλιών μονάδων θα αντικατασταθεί με λιγνιτικές και όπως τόνισε «αυτό δεν έχει να κάνει με τη στροφή μας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».