promotional banner

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης


Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παραδόθηκαν 500 κάδοι κομποστοποίησης, στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Οι εν λόγω κάδοι, αποτελούν μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος, ώστε οι πολίτες να εξοικειωθούν με την έννοια της κομποστοποίησης στο σπίτι, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, αρκετά χρόνια τώρα.

Η παράδοση των κάδων άρχισε από τη Δράμα, όπου η Οικολογική Κίνηση της περιοχής παρέλαβε 100 τεμάχια.

Στη συνέχεια, άλλοι 100 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης παραδόθηκαν στην Οικολογική Κίνηση Καβάλας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμισιανών του Δήμου Ελευθερούπολης, ενώ αργότερα δόθηκαν άλλοι 100 στην Εταιρεία Προστασίας και Οικοανάπτυξης (ΕΠΦΟ), στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αβραμηλιάς του Δήμου Χρυσούπολης.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος, είναι να μπορέσει ο κόσμος να μάθει να αξιοποιεί τα απορρίμματα του.

Στο νομό Ξάνθης, επειδή δεν υπάρχει οικολογική οργάνωση, ΕΠΦΟ θα καλύψει και τις ανάγκες ενημέρωσης και πιλοτικής εφαρμογής και στο γειτονικό νομό.

Οι οικολογικές οργανώσεις έχουν συντάξει λίστες με άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Αναγκαία κρίνεται πάντως και η σχετική καμπάνια ενημέρωσης, τόσο των 500 νοικοκυριών που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, όσο και στο σύνολο της κοινής γνώμης.

Ανάλογο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, υλοποιεί ο Δήμος Φιλίππων δυτικά της Καβάλας, πρωτοπορώντας σε όλη τη βορειοανατολική Ελλάδα.