promotional banner

Θέατρο των Παραισθήσεων - Δείτε φωτογραφίες & βίντεο


Δύο χρόνια πριν, ένα μικρό ατύχημα στέρησε από το αθηναϊκό κοινό τη γνωριμία με την οικογένεια Φλετς. Φέτος όμως -και μάλιστα με γιορτινή διάθεση, στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου, στις 8.30 μ.μ.- ο θίασος θα παρουσιάσει το «Teatro Delusio» («Θέατρο των Παραισθήσεων»), μία παράσταση που δείχνει τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το ίδιο το θέατρο.

Αυτοπροσδιορίζονται ως μια συναισθηματική, συγκινητική μα και ταυτόχρονα παράξενη οικογένεια που ξεπήδησε από τα σκοτεινά έγκατα της γης σαν κεραυνός για να φτάσει για πρώτη φορά το φως. Αυτή ακριβώς η εικόνα έβαλε την οικογένεια Φλετς στο χάρτη του διεθνούς θεάτρου το 1996. Πίσω από τη μεταφορά αυτή κρύβεται η φιλοσοφία μιας εντελώς ξεχωριστής και διαρκώς μεταβαλλόμενης ομάδας θεατράνθρωπων.

Ο θίασος Φλετς είναι μια «δεξαμενή» επαγγελματιών του θεάτρου με ηθοποιούς υψηλής δεξιοτεχνίας, μίμους, κλόουν, μουσικούς, σκηνοθέτες, κατασκευαστές μάσκας, χορευτές, σκηνογράφους, φωτιστές. Οι παραστάσεις του «Θεάτρου των Παραισθήσεων», που φέρει τις υπογραφές των Πάκο Γκονζάλεθ, Μπγιορν Λέεζε, Αχο Σίλερ και Μίκαελ Φόγκελ εντάσσονται στη δημοφιλέστατη σειρά «Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής».

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες του θιάσου έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή Φόλκβανγκ-Χοχσίλε στο Εσσεν της Γερμανίας. Τα έργα της ομάδας διαμορφώνονται μέσα από μια συλλογική εργασία και ξυπνούν ένα νέο σύμπαν που κατοικείται από χαρακτήρες και ιστορίες, που αναδύθηκαν από το σκοτάδι στο φως.

Μέσα από ένα διαρκή επαναπροσδιορισμό των τεχνών και τεχνικών που υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια όπως η ηθοποιία, το θέατρο μάσκας, ο χορός, τα ακροβατικά, τα μαγικά και ο αυτοσχεδιασμός, η οικογένεια Φλετς δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες μοναδικής ποίησης.









[ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ]