promotional banner

Αίτημα αποκατάστασης της ρύπανσης στο Πηνειό


Η Νομαρχία Λάρισας, με έγγραφο που απέστειλε προς το Δήμο Λαρισαίων, ζητά την αποκατάσταση της ρύπανσης στις όχθες του ποταμού Πηνειού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Το εν λόγω έγγραφο συντάχθηκε από την Διεύθυνση Προστασίας και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Νομαρχία,ς ύστερα από τακτικούς ελέγχους που διεξήγαγε σχετικά στις όχθες του Πηνειού, αλλά και ύστερα και από καταγγελίες που ήρθαν το φως της δημοσιότητας.

Η Νομαρχία επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, στο έγγραφο που απέστειλε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των τακτικών και εκτάκτων ελέγχων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας και ύστερα από παράπονα που εκφράστηκαν καθώς και από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σχετικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση των στερεών αποβλήτων και τη ρύπανση της όχθης του Πηνειού, διενεργήθηκε αυτοψία από υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι σε χώρο στην όχθη του Πηνειού, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 1,000 μέτρων από τη γέφυρα του Αλκαζάρ, υπάρχει ιπποφορβείο σε πρόχειρες εγκαταστάσεις με απορρίμματα παντός είδους, οργανικά και μη, καθώς παλαιά σίδερα, ξύλα, κόπρος ζώων κλπ.

Επίσης στην όχθη, από το ύψος του Παλαιού Νοσοκομείου μέχρι το ΚΤΕΛ , βρέθηκαν σκουπίδια οργανικής και μη οργανικής φύσης, όπως πλαστικές σακούλες με οικιακά απορρίμματα, μπουκάλια αναψυκτικών και νερών, μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών, είδη υγιεινής, λεκάνες τουαλέτας, οθόνες ΤV και κάθε είδους απορρίμματα.

Μετά τα παραπάνω θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί ο χώρος και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο».

[econews]