promotional banner

Τα μεγαλύτερα αστέρια του μπαλέτου έρχονται στο Μέγαρο


Πέντε παραστάσεις με επτά μεγάλους χορευτές από τέσσερα κορυφαία θέατρα της Ευρώπης: την Όπερα του Παρισιού, την Όπερα του Βερολίνου, το Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας.

Μια μοναδική ευκαιρία για τους φίλους της ορχηστικής τέχνης να απολαύσουν τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της νέας χορευτικής γενιάς σε ένα φαντασμαγορικό Γκαλά Μπαλέτου που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 10, την Τρίτη 12, την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 (ώρα έναρξης: 20.00) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει από τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής.

Σε αυτή τη νέα παραγωγή, για την πραγματοποίηση της οποίας ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και η Εθνική Λυρική Σκηνή, οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet της Ε.Λ.Σ. υποδέχονται στην Ελλάδα διακεκριμένους δεξιοτέχνες της χορευτικής τέχνης: τους πρώτους χορευτές Ελεωνόρα Αμπανιάτο και Μπενζαμέν Πεκ (Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Παρισιού), Σόκο Νακαμούρα και Βίσλαβ Ντούντεκ (Μπαλέτο του Βερολίνου), Αναστάζια και Ντένις Ματβιένκο (Μπαλέτο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης), καθώς και τον ελληνικής καταγωγής σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας Τιμ Ματιάκη.

Τους χορευτές θα πλαισιώσει μουσικά η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ηλία Βουδούρη.

Από τις χορογραφίες της βραδιάς ξεχωρίζουν δύο έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις δημιουργίες «Alles Walzer» και «Βoléro» του Ρενάτο Τζανέλλα. Επίσης, ο Τιμ Ματιάκης θα ερμηνεύσει τη νέα χορογραφία «Round about Tim» που δημιούργησε ειδικά για το γκαλά μπαλέτου ο φινλανδικής καταγωγής διάσημος χορογράφος Γιόρμα Έλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη αποσπάσματα από κοσμαγάπητα μπαλέτα, όπως «Η κυρία με τις καμέλιες» σε χορογραφία Τζων Νοϊμάγιερ και «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Λεωνίντ Λαβρόβσκι.. Θα παρουσιαστούν ακόμη το «Φεστιβάλ λουλουδιών του Τζεντσάνο», η «Λευκή σουίτα» και το «Grand Pas Classique» σε χορογραφίες των Ωγκύστ Μπουρνονβίλ, Σερζ Λιφάρ και Βίκτωρ Κσόφσκυ.

Οι χορογραφίες θα συνοδεύονται από μουσικές των Γιόχαν Στράους, Γιόχαν Στράους ΙΙ, Γκούσταβ Μάλερ, Μωρίς Ραβέλ, Γιουτζίν Ισάι, Ε. Χέλστεντ, Χ.Σ. Παουλί, Ντ. Φρ. Ε. Ωμπέρ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Φρ. Σοπέν και Εντουάρ Λαλό. Τα κοστούμια της παράστασης έχουν επιμεληθεί οι Τζόρντι Ρόιγκ και Μαγκνταλένα Γκουτ και τους φωτισμούς ο Βινίτσιο Κέλι. Τα κοστούμια των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα έργα Alles Walzer και Bolero είναι παραγωγής της Όπερας της Βιέννης.

Το κοινό μπορεί να αρχίσει να προμηθεύεται τα εισιτήριά του για το Γκαλά Μπαλέτου από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, επιλέγοντας θέσεις των 10,50 € (Φοιτητικά), 18 €, 33 €, 47 € και 65 € (Διακεκριμένη Ζώνη).

[πηγή]