promotional banner

Μεσαιωνικές χριστουγεννιάτικες αγορές


Επιστροφή στον μεσαίωνα φαίνεται ότι είναι η τελευταία τάση για τις χριστουγεννιάτικες αγορές των γερμανικών πόλεων, αφού τα μαγαζιά που είναι αφιερωμένα στη μεσαιωνική περίοδο αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς χρόνο με το χρόνο.

Οι απομιμήσεις των μεσαιωνικών αγορών περιλαμβάνουν στα προϊόντα τους, «μάγισσες», χαρτορίχτρες, παραδοσιακούς σιδεράδες αλλά έχουν και χάπενινγκ, όπως οι ξιφομαχίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλε, κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους τουρίστες. Η μεγαλύτερη μεσαιωνική χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται στη μικρή πόλη Τέλγκτε, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και φέτος είχε γύρω στα 120 μαγαζάκια και τέντες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2008.

Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν από γυναίκες που διαβάζουν το μέλλον, μέχρι μικροπωλητές κοσμημάτων και μυρωδικών.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της αγοράς, Έντβιν Μπάλ, «Η ευρωπαϊκή κουλτούρα στηρίζεται στους πυλώνες του Μεσαίωνα. Ευτυχώς έχουμε ακόμα χιλιάδες πύργους και παλάτια που είναι πολύ καλοδιατηρημένα. Είναι οι σιωπηλοί μάρτυρες μιας εποχής που προσπαθούμε να αναβιώσουμε».

[ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]