promotional banner

Είστε μοναχική φύση ή αποζητάτε τη συντροφιά;


Γράφει η Ντεμέλσα Βελίκα

Είστε άνθρωπος της παρέας;

Θεωρείστε η ψυχή της παρέας και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί μια κοινωνική έξοδο χωρίς την παρουσία σας, που είναι πάντοτε ενεργή;

Σας αρέσει να απολαμβάνετε την ησυχία του σπιτιού σας, της εξοχής, να ρεμβάζετε και να ασχολείστε με τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν, χωρίς να σας διακόπτει κανείς, ή είστε περισσότερο από τους ανθρώπους που αποζητούν τη συντροφιά και θέλουν να μοιράζονται με άλλους όσο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους γίνεται;

Προτιμάτε μια πολύβουη παρέα ή ένα ήσυχο, απόμερο δωμάτιο με θέα;

Ή μήπως αμφιταλαντεύεστε και δεν ξέρετε τι σας ταιριάζει τελικά περισσότερο;

Έχετε τη δυνατότητα και την ικανότητα να δίνετε πολλά στους άλλους, να δείχνετε κατανόηση και να κάνετε καλή παρέα, αλλά ταυτόχρονα να «γεμίζετε τις μπαταρίες σας» όταν αποφασίζετε να μείνετε μόνοι. Μήπως πάλι φροντίζετε την εικόνα σας κι έχετε ανάγκη να τη βλέπετε να καθρεφτίζεται στο βλέμμα των άλλων (όπως όλοι, άλλωστε). Εξασκηθείτε στο να αποσυνδέεστε πότε πότε από τους άλλους για να μη χάνετε την επαφή με τον εαυτό σας και αυτά που συμβαίνουν μέσα σας.

1. Ποιο βραβείο θα μπορούσαν να σας απονείμουν;
Α. Της συνέπειας.
Β. Της ανθρωπιάς.
Γ. Της ευαισθησίας.

2. Σε μια επαγγελματική συνάντηση, σας ζητούν να πάρετε το λόγο. Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Α. Επειδή δεν θεωρείτε ότι είστε το κατάλληλο πρόσωπο, αρνείστε να μιλήσετε.
Β. Μετά από μερικά λεπτά αρχικού τρακ, αποκαλύπτεται ότι είστε ειδήμων.
Γ. Εντελώς συγκροτημένη, βρίσκετε τις κατάλληλες λέξεις για να πείτε ακριβώς αυτό που θέλετε.

3. Αποφασίζετε να πάτε στην Αίγυπτο με οργανωμένο ταξίδι. Στο τέλος των διακοπών σας:
Α. Αυτό που δεν σας άρεσε ήταν η στενή και συχνή συνεύρεση με το γκρουπ των συνταξιδιωτών.
Β. Περιμένετε τις επόμενες με ανυπομονησία.
Γ. Υπάρχουν δέκα καινούρια ονόματα στο καρνέ σας.

4. Ποιο ακίνητο θα προτιμούσατε να έχετε;
Α. Ένα απομονωμένο εξοχικό σπίτι σε ένα ωραίο μέρος.
Β. Μια μεζονέτα στη Ρώμη.
Γ. Μια τεράστια βίλα στο Χόλιγουντ.

5. Πήρατε δίπλωμα στις πολεμικές τέχνες πριν από ένα χρόνο κι αισθάνεστε:
Α. Σίγουρη για τον εαυτό σας σε όλες τις καταστάσεις.
Β. Ικανή να υπερασπίζεστε τους άλλους.
Γ. Μεγαλύτερη αναγνώριση από τους φίλους σας.
Click here to find out more!

6. Αν παραλληλίζατε τον κύκλο των γνωστών και των φίλων σας με μια κατασκήνωση, εσείς θα ήσαστε:
Α. Η νοσοκόμα.
Β. Αυτή που ακούει και συμβουλεύει.
Γ. Η διευθύντρια.
7. Αν ειδικευόσαστε σε τουριστικές περιηγήσεις, θα το κάνατε μάλλον:
Α. Για ένα περιοδικό.
Β. Στο ραδιόφωνο.
Γ. Σε γκρουπ τουριστών.

Απαντήσεις

Εάν έχετε περισσότερα Α

Ήσυχοι, ήρεμοι και πολύ «αόρατοι», αποφεύγετε τα πλήθη και τις συναντήσεις κι αγαπάτε την ησυχία σας. Χρειάζεστε τη μοναξιά για να διατηρείτε την προσωπικότητά σας και τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Σας αρέσει πότε πότε να βρίσκεστε με ένα-δύο καλούς φίλους ή την οικογένεια και προτιμάτε βόλτες στην πόλη ή στην εξοχή, διάβασμα, να βλέπετε έργα ή να αναπτύσσετε την εφευρετικότητά σας. Είστε μοναχική φύση, σχεδόν άγριοι καμιά φορά.

Περισσότερα Β

Κάποιες μέρες είστε έτοιμοι να συναντήσετε όλο τον κόσμο και κάποιες άλλες απλησίαστοι και κλεισμένοι στο δικό σας κόσμο. Σας αρέσει, λοιπόν -ανάλογα με τη διάθεσή σας ή τις εναλλαγές της προσωπικής και επαγγελματικής σας ζωής- άλλοτε ο κόσμος και η κοινωνική ζωή κι άλλοτε η απομόνωση και η ησυχία σας. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τη δημιουργικότητά σας, στοιχεία αναγκαία και τα δύο για να μη βαριέστε τη μοναξιά. Είστε όμως ταυτόχρονα αρκετά οργανωμένοι, ώστε να κάνετε αυτά που σας αρέσουν και να συναντάτε αυτούς που σας ενδιαφέρουν. Κυρίως, όμως, μπορείτε να μένετε μόνοι χωρίς να αισθάνεστε κατωτερότητα ή ενοχές. Μάλλον έχετε βρει τον καλύτερο τρόπο για να διατηρείτε την εσωτερική σας αυτονομία.

Περισσότερα Γ

Έξοδοι, προσκλήσεις, συναντήσεις με κόσμο, δημόσιες εμφανίσεις, αυτό είναι το στοιχείο σας: Σας αρέσει η παρέα και είστε τόσο κοινωνικοί, που θα μπορούσατε να είστε δημόσιο πρόσωπο! Oι συζητήσεις και η συντροφιά με αυτούς που σας περιστοιχίζουν επιβεβαιώνουν το Εγώ σας. Μέχρι που, μερικές φορές, φτάνετε πραγματικά στο σημείο να «μπουχτίσετε» τις παρέες, προκειμένου να αποφύγετε να βρεθείτε μόνοι κι αντιμέτωποι με κάποια «υπαρξιακά» ερωτήματα που θα μπορούσαν να σας δημιουργήσουν πονοκέφαλο σχετικά με το παρόν ή το μέλλον σας. Η παρουσία των άλλων σάς είναι αναγκαία, προκειμένου να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

[ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ]