promotional banner

Με το "Inglourious Basterds" prequel "ξαναχτυπά"ο Ταραντίνο


Και ενώ ο Quentin Tarantino "αναπαύεται στις δάφνες" του έπειτα από την τεράστια επιτυχία της τελευταίας του ταινίας "Inglourious Basterds" ή κατά την ελληνική εκδοχή «Άδωξοι Μπάσταρδη», η είδηση ότι έχει στα σκαριά το prequel της εν λόγω ταινίας, ανανέωσε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών για τον ιδιόρρυθμο καλλιτέχνη.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό New York έχει ήδη γράψει σαράντα σελίδες από το σενάριο, αλλά δεν γνωρίζει πότε θα το ολοκληρώσει. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιδέα, ιδίως αν η ταινία "Inglourious Basterds" εκτός από καλές κριτικές- τις οποίες ήδη έχει αποσπάσει- καταφέρει να κερδίσει και κάποιο βραβείο. Ωστόσο, θέλει να δώσει προτεραιότητα σε κάποιο άλλο project, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια ταινία «σαφώς μικρότερης κλίμακας και λιγότερο επική» από τους "Άδωξους Μπάσταρδους", η οποία θα αποτελεί ένα "εντελώς διαφορετικό κινηματογραφικό είδος".

Το ερώτημα που τίθεται, είναι τι εννοεί με τον όρο "διαφορετικό κινηματογραφικό είδος" ο Tarantino.

Στην ταινία "Inglourious Basterds" "τον είδαμε να συνθέτει ένα "σαρκαστικό παραμύθι" στην βάση μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Η αφήγηση κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία στην τεχνοτροποία που αποκαλύπτουν τις επιρροές του Ταραντίνο από το νέο κύμα και το cinema d’auteur (κινηματογράφος του δημιουργού).

Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζει ο Ταραντίνο, που είναι σίγουρο πως ξέρει να "υπογράφει" τις ταινίες του με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

[πηγή]