promotional banner

Το Rockwave υποψήφιο στα European Festival Awards


Υποψήφιο στα πρώτα European Festival Awards, είναι το Rockwave Festival, που διοργανώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας, στην κατηγορία Best Medium-Sized Festival(10,000 έως 44,999 χωρητικότητα).

Είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα βραβεία που διοργανώνονται από τους δυο κυριότερους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς φεστιβάλ, YOUROPE και Virtual Festivals, και είναι συνυποψήφιο μαζί με το Melt! της Γερμανίας, το Primavera της Ισπανίας και το Sonisphere της Γερμανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Σουηδίας.
Όποιος επιθυμεί να το υποστηρίξει, μπορεί να δώσει την ψήφο του στη διεύθυνση http://eu.virtualfestivals.com/festivalawards .

Η πρώτη ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου και τότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των φεστιβάλ που θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νικητήριου φεστιβάλ της κάθε κατηγορίας.

Οι θαυμαστές του Rockwave Festival που θα το ενισχύσουν με την ψήφο τους, θα μπουν αυτόματα σε μια μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 2 VIP εισιτήρια για το φεστιβάλ που θα κερδίσει το βραβείο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το ολοκληρωμένο και επιτυχημένο μουσικό φεστιβάλ, ιδρύθηκε το 1996, μαζί με το Avopolis, και αποτέλεσε το πρώτο ουσιαστικό pop-rock φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Επιπλέον, είναι μέλος του YOUROPE(Επίσημη Ευρωπαϊκή Ένωση των μεγαλύτερων φεστιβάλ, με τα αυστηρότερα κριτήρια ένταξης, εγκεκριμένη από τις Βρυξέλες) και του ΕΤΕΡ(κοινοτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη, προώθηση και ανταλλαγή ανερχόμενων καλλιτεχνών στα πλαίσια των χωρών μελών της Ε.Ε.).

Στις μέρες μας, 14 χρόνια μετά, το Rockwave Festival αποτελεί θεσμό, προσελκύοντας κάθε χρόνο δημοφιλείς και επιτυχημένους καλλιτέχνες και γκρουπ από όλο τον κόσμο, που γράφουν τη ιστορία του και το συγκαταλέγουν στα πιο ολοκληρωμένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

[πηγή]