promotional banner

Sex: Η έμφυτη αναζήτηση της ηδονής


Ο αυνανισμός αποτελεί το φυσικό τρόπο για να γνωρίσει και να αγαπήσει ένας άνθρωπος το σώμα του.

Η ερωτική επιθυμία έρχεται με το ξύπνημα του παιδικού σώματος, όταν αυτό αρχίζει να διαποτίζεται από τις ορμόνες του φύλου και να αντιδρά σε αυτές. Ο αυνανισμός όχι μόνο δεν είναι «κακό», αλλάαποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο για να γνωρίσει ο άνθρωπος το σώμα του.

Η σεξουαλικότητα «ανθίζει» σαν μια νέα επίγνωση του σώματος που αιφνίδια νιώθει «αλλιώς», όπως η φύση δικαιωματικά ζητά, αλλά τα κοινωνικά ταμπού και η άγνοια την καταπνίγουν.

Ο αυνανισμός, σαν έμφυτη αναζήτηση της ηδονής από το σώμα μας, «αποκαταστάθηκε» μόνο τα τελευταία χρόνια. Για μικρούς και μεγάλους. Βέβαια αυτό έγινε επιστημονικά, βγάζοντας από το σκοτάδι των ενοχών μια ανθρώπινη λειτουργία που υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος μια λειτουργία που στιγματίστηκε ως «ανήθικη» για θρησκευτικούς και ηθικούς λόγους.

Όπως αποδεικνύεται σήμερα, η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση είναι μία διαδικασία καθ' όλα φυσιολογική που μπορεί να βοηθήσει θεραπευτικά, όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, τις ενήλικες κυρίως γυναίκες με έλλειψη οργασμού να απελευθερώσουν το σώμα τους.