promotional banner

Sex: Εσείς είστε σεξουαλικά εθισμένος;


Η εμμονή με το σεξ μπορεί να παρουσιαστεί μέσω μεγάλης ποικιλίας συμπτωμάτων.

Μερικές φορές ένας εθισμένος έχει πρόβλημα με μία μόνο ανεπιθύμητη συμπεριφορά, μερικές φορές με πολλές. Ένας μεγάλος αριθμός σεξουαλικά εθισμένων λένε ότι η λανθασμένη από τη μεριά τους «χρήση» του σεξ ακολούθησε μία εξελισσόμενη διαδικασία.Αυτό μπορεί να είχε αρχίσει με εθισμό στον αυνανισμό, στην πορνογραφία ή σε μία σχέση, όμως με το πέρασμα των χρόνων αυτό εξελίχθηκε ραγδαία σε επικίνδυνες συμπεριφορές.

Η ουσία όλων των εθισμών είναι η βίωση από τους εθισμένους της αδυναμίας πάνω σε μία εθιστική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα στη ζωή τους να γίνονται απείθαρχοι. Ο εξαρτημένος βγαίνει εκτός ελέγχου και βιώνει φοβερή ντροπή, πόνο και αποστροφή. Μπορεί να εύχεται να σταματήσει, επανειλημμένως όμως αποτυγχάνει. Η απειθαρχία στη ζωή των εθισμένων μπορεί να φανεί και από τις συνέπειες: χάνουν την επαφή με τους ανθρώπους, έχουν δυσκολίες στη δουλειά, οικονομικά προβλήματα, απώλεια του ενδιαφέροντος για πράγματα μη σεξουαλικού περιεχομένου και απόγνωση.

Η σεξουαλική ενασχόληση απορροφά τρομερή ποσότητα ενέργειας, με όλα τα αναμενόμενα επακόλουθα, που ακολουθείται από άρνηση συναισθημάτων, συνήθως συνοδευόμενη από απελπισία και ντροπή.