promotional banner

Sex: Χαλαρώστε και απολαύστε το



Λόγω άγχους και κούρασης, άντρες και γυναίκες δεν απολαμβάνουν το σεξ όπως παλιότερα.

Συνεχώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανδρών αποφεύγει το σεξ και τα άτομα ηλικίας από 30 έως 40 χρόνων έχουν το μισό αριθμό σεξουαλικών επαφών σήμερα από ό,τι η γενιά των πατεράδων τους, σύμφωνα με στοιχεία γερμανικής έρευνας που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Από αυτήν προκύπτει ότι πριν από 30 χρόνια οι άνδρες ηλικίας 18 έως 30 χρόνων έκαναν σεξ από 18 έως 22 φορές το μήνα. Σήμερα η συχνότητα για την ίδια ηλικιακή ομάδα έχει μειωθεί σε 4 με 10 φορές το μήνα.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ οφείλεται στο καθημερινό άγχος, το οποίο καταστρέφει τη σεξουαλική ενέργεια. Συχνά οι άνδρες δεν έχουν δύναμη αλλά και χρόνο για να κάνουν σεξ, όμως και άλλοι παράγοντες, όπως προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος και ψυχολογικοί λόγοι (κατάθλιψη ή προβλήματα σχέσεων), παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι ίδιοι παράγοντες ισχύουν και για τις γυναίκες, που δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους άνδρες, με τη διαφορά ότι οι τελευταίοι υποφέρουν περισσότερο όταν δεν κάνουν σεξ, γιατί κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στην εικόνα του αρσενικού. Από την πλευρά τους, οι γυναίκες έχουν περισσότερες απαιτήσεις στο σεξ και μιλάνε ευκολότερα για το γεγονός.