promotional banner

Χαρείτε το sex σε κάθε ηλικία


Απολαύστε την ερωτική πράξη ακολουθώντας τις ανάγκες του σώματός σας.

Το σεξ δεν έχει ηλικία, έχει όμως κανόνες που οφείλουμε να τηρούμε με συνέπεια αν θέλουμε να το απολαμβάνουμε όσο οι σωματικές μας «προδιαγραφές» το επιτρέπουν. Έτσι:

Να είστε ανοιχτοί, να ακούτε τη γνώμη του συντρόφου σας και να συζητάτε μαζί του την ερωτική και σεξουαλική σας ζωή.
Να μην απέχετε πολύ καιρό από το σεξ: χωρίς ακόμη να είναι γνωστοί οι οργανικοί μηχανισμοί, η παρατεταμένη αποχή από το σεξ μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των γεννητικών οργάνων και προβλήματα στη διέγερση.
Να διατηρείστε σε φόρμα. Η σωστή διατροφή και η άθληση διατηρούν τη φυσική υγεία και ενισχύουν την εικόνα του σώματός σας, χαρίζοντας την αίσθηση της σεξουαλικότητας σε όλα τα ηλικιακά στάδια. Γι'αυτό αποφεύγετε τις καταχρήσεις με αλκοόλ και κάπνισμα.

Να ελέγχετε και να προσέχετε τα ιατρικά σας προβλήματα. Πολλές ασθένειες επηρεάζουν τη σωματική αντίδραση στη σεξουαλική επαφή, κάνοντάς μας ανασφαλείς όσον αφορά την εικόνα για τον εαυτό σας. Μιλήστε ανοιχτά με το γιατρό σας για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής μετά από μία ασθένεια ή μία θεραπεία.

Να λέτε «ναι» στο ασφαλές σεξ: Όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή -ανεξαρτήτως ηλικίας- είναι καλό να ακολουθούν ασφαλείς μεθόδους και βασικά στοιχεία υγιεινής για τις σεξουαλικές τους επαφές. Η χρήση προφυλακτικού επιβάλλεται σε όλες τις ηλικίες!