promotional banner

alli: Νέο χάπι κατά της παχυσαρκίας - Tο πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων


Ο Κλάδος Consumer HealthCare της GlaxoSmithKline ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου πρόσφατα την κυκλοφορία του alli και στην Ελλάδα. Το alli αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) και τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA), μη συνταγογραφούμενο βοήθημα απώλειας βάρους και διατίθεται ήδη από τα φαρμακεία.

To alli είναι ένα νέο βοήθημα για την απώλεια βάρους, περιέχει 60 mg ορλιστάτης και ενδείκνυται για απώλεια βάρους σε υπέρβαρους ενήλικές με Δείκτη Μάζα Σώματος (ΔΜΣ) 28 ή μεγαλύτερο και πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

Το alli δρα εμποδίζοντας την απορρόφηση περίπου 25 % του λίπους των τροφών και μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να χάσουν 50 % περισσότερο βάρος από ότι κάνοντας μόνο δίαιτα.

Η ορλιστάτη έχει ένα καθιερωμένο προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας τεκμηριωμένο με στοιχεία από περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες.

Η Ελλάδα αποτελεί την 26η χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορεί το alli, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το alli κυκλοφορεί από το 2007. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σήμερα – μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας – το alli έχει αναδειχθεί 1ο σε πωλήσεις στην κατηγορία των OTC (over the counter) βοηθημάτων απώλειας βάρους στην Ευρώπη, ενώ στην Αμερική κατέχει την 3η θέση στην κατηγορία των OTC προϊόντων συνολικά.

Το alli είναι κάτι περισσότερο από απλά μια κάψουλα. Οι χρήστες του alli θα έχουν πρόσβαση σε πολλά εργαλεία και υλικά υποστήριξης – το πρόγραμμα alli – προκειμένου να βοηθηθούν ώστε να υιοθετήσουν την κατάλληλη δίαιτα, να γίνουν σωματικά πιο δραστήριοι και να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα το βάρος που θα χάσουν.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του alli (www.alli.gr) θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προσωποποιημένης σελίδας, εγώ & το alli, με υποδείγματα γευμάτων, προτάσεις άσκησης και συνταγές. Ταυτόχρονα, θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο με τίτλο «Η δίαιτα με το alli» που θα περιέχει επιπλέον συνταγές ειδικά σχεδιασμένες ώστε σε συνδυασμό με το alli, οι χρήστες να επιτύχουν το στόχο τους.

Επιπρόσθετα, πληροφορίες θα δίδονται στους καταναλωτές μέσω της γραμμής επικοινωνίας του alli (800 111 0700, 210 68 38 497) καθημερινά σε 24ωρη βάση.

Σχετικά με το alli

Το alli (ορλιστάτη 60 mg), το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), μη συνταγογραφούμενο βοήθημα απώλειας βάρους είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας

Αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με πάνω από 100 κλινικές μελέτες σε περισσότερους από 30.000 ασθενείς

Πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των OTC βοηθημάτων απώλειας βάρους στην Ευρώπη
2 - 8 % των δαπανών υγείας αφορούν στην παχυσαρκία και τις επιπλοκές της
400 εκ. υπέρβαροι και 130 εκ. παχύσαρκοι στην Ευρώπη

Οι κάψουλες alli 60 mg περιέχουν ορλιστάτη. Το alli ενδείκνυται για απώλεια βάρους σε ενήλικα άτομα που είναι υπέρβαρα με Δείκτη Μάζας Σώματος 28 ή μεγαλύτερο και πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

Η συνιστώμενη δόση του alli είναι η λήψη μιας κάψουλας 3 φορές την ημέρα σε συνδυασμό με γεύματα που περιέχουν την συνιστώμενη ποσότητα λίπους. Οι χρήστες θα πρέπει να διαβάζουν πάντα τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.

Η ορλιστάτη, το δραστικό συστατικό του alli, είναι το πιο διεξοδικά μελετημένο φάρμακο απώλειας βάρους και έχει καθιερωμένο προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας τεκμηριωμένο με στοιχεία από περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες σε περισσότερους από 30.000 ασθενείς.

Η ορλιστάτη 120 mg διατίθεται ως συνταγογραφούμενη θεραπεία εδώ και 10 χρόνια.
Το alli δρα τοπικά στο πεπτικό σύστημα εμποδίζοντας την απορρόφηση λίπους, το δραστικό συστατικό απορροφάται ελάχιστα στη συστηματική κυκλοφορία, δεν επηρεάζει τον εγκέφαλο, δεν επιταχύνει τον μεταβολισμό ούτε αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Πώς ακολουθούν οι χρήστες τη συνιστώμενη υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών;
Το κουτί του alli και το πρόγραμμα alli παρέχουν σαφείς οδηγίες για να βοηθήσουν τους χρήστες να μειώσουν την πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων.

Η ποσότητα θερμίδων και λιπαρών που θα πρέπει να καταναλώνουν οι χρήστες κατά τη λήψη alli υπολογίζονται σύμφωνα με το βάρος, το φύλο και το επίπεδο δραστηριότητάς τους, για παράδειγμα πόσο περπατούν κάθε μέρα ή πόσο συχνά γυμνάζονται. Ο υπολογισμός του ΒΜΙ ενός ατόμου μετρώντας το ύψος και το βάρος του θα δείξει εάν το alli είναι κατάλληλο για αυτό.

Για ένα χρήστη alli που πρέπει να καταναλώνει 1400 θερμίδες ημερησίως, κάθε γεύμα θα πρέπει να περιέχει 15 g λίπους.