promotional banner

Κατασκευάστρια εφαρμογών για το Facebook κατηγορείται για απώλεια δεδομένων χρηστών


Με ομαδική μήνυση απειλείται η εταιρεία RockYou, κατασκευάστρια δημοφιλών εφαρμογών για το Facebook και το MySpace, με την κατηγορία ότι τα μέτρα ασφαλείας της είναι τόσο ελλιπή που επέτρεψαν την κλοπή 32 εκατομμυρίων e-mails μαζί με τα passwords τους.

Στην καταγγελία, που κατατέθηκε τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν εφαρμόζει καμία από τις συνήθεις μεθόδους προστασίας δεδομένων και έτσι διευκολύνει τους hackers. Συγκεκριμένα, ένας hacker με το ψευδώνυμο igigi κατάφερε στις 4 Δεκεμβρίου να αποσπάσει τις διευθύνσεις e-mail και τα passwords περίπου 32 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων χρηστών της εταιρείας, γεγονός που παραδέχεται και η ίδια η RockYou.

Επίσης, η εταιρεία κατηγορείται ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τα θύματα του hacking, αφού μόνο μετά από μία εβδομάδα συνέστησε στους πελάτες της να αλλάξουν το password για το e-mail τους και άλλους online λογαριασμούς τους, εφόσον χρησιμοποιούν και σε αυτούς το ίδιο password.

Η RockYou δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και ότι άρχισε να κρυπτογραφεί τα passwords των χρηστών της και να αναθεωρεί τα μέτρα ασφαλείας της.