promotional banner

Σχέσεις & Σεξ: Πιο ερωτικές με ψηλοτάκουνα


Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια -και όχι απαραίτητα οι γόβες στιλέτο- μπορούν να βελτιώσουν τους μύες της πυελικής περιοχής και τελικά να ενισχύσουν την ερωτική ζωή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σε επιστημονικό έντυπο.

Ιταλίδα ουρολόγος θέλησε να αποδείξει ότι τα παπούτσια με ψηλό τακούνι δεν είναι τελικά επιβαρυντικά για την υγεία των κάτω άκρων, όπως είχε παλαιότερα ειπωθεί.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα παπούτσια είχαν σχετιστεί μέχρι και με τη σχιζοφρένια. Ωστόσο, η ερευνήτρια έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 66 γυναίκες κάτω των 50 ετών και διαπίστωσε ότι εκείνες που φορούσαν παπούτσια τα οποία κρατούσαν το πόδι σε γωνία 15 μοιρών από το έδαφος (αντίστοιχο τακουνιού 5,5 εκατοστών) είχαν εξίσου καλή στάση σώματος με αυτές που φορούσαν επίπεδα παπούτσια, ενώ είχαν λιγότερη ηλεκτρική δραστηριότητα στους πυελικούς μύες.

Αυτό δείχνει ότι οι μύες βρίσκονταν σε άριστη θέση, γεγονός που μπορεί να συντελέσει στην ενδυνάμωσή τους και την καλύτερη ικανότητα συσπάσεώς τους. Οι μύες της πυέλου είναι ένα σημαντικό μέρος του γυναικείου σώματος. Εκτός από την υποβοήθηση της σεξουαλικής επίδοσης και ικανοποίησης, παρέχουν σημαντική υποστήριξη στα όργανα της περιοχής, περιλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης, των εντέρων και της μήτρας.

Οι γυναίκες συχνά έχουν δυσκολία στο να κάνουν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης της πυέλου και τελικά, κατά την ερευνήτρια, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έρχονται να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.