promotional banner

Σιέρα Λεόνε: Απαγόρευση εξαγωγής ξυλείας


Tην Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, κυβέρνηση της Σιέρρα Λεόνε ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την εξαγωγή ξυλείας από τη χώρα, σε μια προσπάθεια για να κάμψει την παράνομη υλοτομία, σύμφωνα μερεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Από το γραφείο του προέδρου Έρνεστ Κορόμα ανακοινώθηκε ότι η παράνομη υλοτομία έχει αρνητικές συνέπειες στη χώρα, προειδοποιώντας ότι οι παράνομες εξαγωγές ξυλείας θα τιμωρούνται με την επιβολή προστίμων και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΜΚΟ της Σιέρρα Λεόνε, Εμάνουελ Τουρέι, στη χώρα έχουν λάβει επίσημα άδεια υλοτομίας μόνο 10 επιχειρήσεις, ενώ δεκάδες άλλες λειτουργούν παράνομα.

Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2009, κατασχέθηκαν πάνω από 10,000 αλυσοπρίονα και άλλος εξοπλισμός από παράνομους υλοτόμους που εντοπίσθηκαν από δασοφύλακες μέσα στα πυκνά δάση της χώρας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της δασοφυλακής, οι διώξεις σε βάρος όσων συλλαμβάνονται για παράνομη υλοτομία διαρκούν μήνες και ολοκληρώνονται με την επιβολή μικρών προστίμων, 200 έως 500 δολαρίων.

[econews]