promotional banner

Υποαλλεργικά κατοικίδια - made in the U.S.A. (Δείτε το βίντεο)


Τα πρώτα υποαλλεργικά σκυλιά και οι πρώτες υποαλλεργικές γάτες με πιστοποιητικό ότι δεν προκαλούν αλλεργία είναι πλέον διαθέσιμα για όσους φιλόζωους ταλαιπωρούνται από το φτέρνισμα.

Η εταιρεία Allerca, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, δεχόταν από το 2004 παραγγελίες για τα γατάκια υψηλής τεχνολογίας, τα οποία κοστίζουν από 6.950 δολάρια έκαστο (όπως ο Dempsey της φωτό) ως και 22.000 και αποστέλλονται σε ΗΠΑ,Ευρώπη,Αφρική,Ασία και νότιο Αμερική.
Οι υποαλλεργικές γάτες δημιουργήθηκαν με επιλεκτικές διασταυρώσεις και όχι με γενετική μηχανική. Είναι ασφαλείς για τα αλλεργικά άτομα επειδή δεν παράγουν την γλυκοπρωτεΐνη Fel d-1, η οποία φυσιολογικά υπάρχει στο σάλιο, το δέρμα και το τρίχωμά τους.

Η απουσία της Fel d-1 οφείλεται σε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε μία γάτα ανά 50.000, εξηγεί στο BBC ο Στίβ Μέι της Allerca. Η εταιρεία αρχικά εντόπισε γάτες με τη μετάλλαξη, τις διασταύρωσε για πολλές γενιές και επιβεβαίωσε ότι οι απόγονοι δεν παράγουν το αλλεργιογόνο.

Οι υποαλλεργικοί σκύλοι ξεκίνησαν από το 2008 με τιμή 8.950 δολλάρια.

Οι τιμές περιλαμβάνουν εκτός από το υποαλλεργικό ζωάκι σε ηλικία 12 εβδομάδων, πλήρη εμβόλια, microchip, κλουβί μεταφοράς αεροπλάνου, κτηνιατρικό πιστοποιητικό υγείας, παράδοση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο και ένα χρόνο εγγύηση σε περίπτωση θανάτου του ζώου από ατύχημα ή ασθένεια (αντικατάσταση ζώου) !!!!

Ο Αμερικανικός Σύλλογος κατά της Κακομεταχείρισης των Ζώων (APCA) είχε υποδεχθεί θετικά την ανακοίνωση, με την πρόβλεψη ότι θα οδηγήσει σε μείωση των αιλουροειδών που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην τύχη τους.

Περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί εκτιμάται ότι έχουν αλλεργία στις γάτες.

[adespoto.gr]