promotional banner

Υπηρεσία "αυτοκτονίας" σε κοινωνικά δίκτυα


Η υπηρεσία Web 2.0 Suicide Machine αναλαμβάνει να βοηθήσει τους χρήστες της να "σκοτώσουν" την παρουσία τους σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, το MySpace και το LinkedIn. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να πατήσει το πλήκτρο της... αυτοκτονίας.

Η υπηρεσία ζητά από τους χρήστες τα στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό τους, αφαιρεί φίλους, κείμενα και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο σχετίζεται με το συγκεκριμένο λογαριασμό και στη συνέχεια αλλάζει το password και αφήνει το λογαριασμό ακέραιο αλλά απολύτως κενό.

Το Suicide Machine προσφέρεται δωρεάν και διαφημίζεται με σλόγκαν όπως "διαγράψτε όλα τα προφίλ σας σε κοινωνικά δίκτυα που σας απομυζούν ενέργεια", "νιώστε πάλι ελεύθεροι σαν πουλιά και απαλλαγείτε από το Twitter" ή "θέλετε την πραγματική σας ζωή πίσω;".

Ένα κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, έχει ήδη αντιδράσει έντονα στην ύπαρξη της υπηρεσίας, μπλοκάροντας την IP του Suicide Machine και εμποδίζοντας έτσι τις... αυτοκτονίες των μελών του.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του μεγαλύτερου αυτή τη στιγμή κοινωνικού δικτύου, το Facebook παρέχει ήδη στους χρήστες του τη δυνατότητα να καταργήσουν ή να απενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους και ο τρόπος λειτουργίας του Suicide Machine, το οποίο ζητά τα στοιχεία εισόδου του χρήστη στο λογαριασμό του για να λειτουργήσει, παραβιάζει τους όρους χρήσης του Facebook.