promotional banner

Περιβάλλον: Προτάσεις για μείωση της σπατάλης τροφίμων


Η εξάλειψη του κρέατος από τη διατροφή μας κάθε Δευτέρα και η κατάργηση των προσφορών του τύπου αγοράζουμε ένα προϊόν και παίρνουμε ένα άλλο δωρεάν, είναι κάποιες από τις προτάσεις που συζητούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της για τα τρόφιμα, η βρετανική κυβέρνηση προτείνει να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις που έχει ο τρόπος ζωής μας στο περιβάλλον.

Ένας από τους στόχους της νέας στρατηγικής του βρετανικού κράτους για την παραγωγή τροφίμων, για τα επόμενα 20 χρόνια, είναι οι βρετανοί αγρότες να παράγουν περισσότερα τρόφιμα, χρησιμοποιώντας λιγότερους φυσικούς πόρους.

Πρέπει δηλαδή να θρέψουν τον αυξανόμενο πληθυσμό, αλλά διατηρώντας, ταυτόχρονα, την οικολογική ισορροπία και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Στην οικολογική ισορροπία συνυπολογίζονται, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, η ασφάλεια των τροφίμων και η ευημερία των ζωικών πληθυσμών, αναδιαμορφώνοντας τη διατροφική στρατηγική τους.

Οι αγρότες και οι εκτροφείς ζώων χαιρετίζουν τις προσπάθειες για τη νέα στρατηγική, που αποτελεί μια ανακούφιση, μετά τα πλήγματα από τη "νόσο των τρελών αγελάδων", και τον αφθώδη πυρετό.

Οι Συντηρητικοί, από την πλευρά τους, προκρίνουν τη θεσμοθέτηση Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των σούπερ μάρκετ.

Θεωρούν ότι οι αγρότες είναι αδύναμοι απέναντι στις θηριώδεις αλυσίδες, τόσο στο θέμα των τιμών όσο και στην ασφάλεια των τροφίμων.

Πάντως, τόσο η κυβέρνηση των Εργατικών όσο και οι Συντηρητικοί της αντιπολίτευσης συμφωνούν ότι οι παραγωγοί χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία, για να είναι δίκαιες οι τιμές, αλλά και η ποιότητα των προϊόντων να παραμένει υψηλή, σε άριστες συσκευασίες, φιλικές προς το περιβάλλον.

[ΣΚΑΪ]